YAŞAM

Yüzyıllardır hızlı saç uzatmak için bu yöntemi kullanıyorlar! Tek bir damlası mükemmel sonuçlar veriyor

 Saçların hızlı uzamasını ve güçlenmesini sağlamak için pek çok doğal yöntem bulunuyor. Bunların başında ise doğal yağlar geliyor. Doğal yağlar, içerisindeki vitamin, mineral ve yağ asitleri sayesinde saç köklerini besleyerek saçların daha sağlıklı ve hızlı uzamasına yardımcı oluyor. İşte hızlı saç uzatma yöntemleri arasında en etkili olan doğal yağlar...

Abone Ol

ZEYTİN YAĞI Zeytinyağı da tıpkı Hint yağı gibi içindeki E vitamini sayesinde saç ve saç derisi sağlığı için oldukça önemli bir yağ. Zeytinyağı, saç derisindeki mantar gibi çeşitli hastalıkların iyileşmesine yardımcı oluyor. Aynı zamanda zeytinyağı, saçları nemlendirerek kurumaya ve kırılmaya karşı koruyor

BADEM YAĞI Badem yağı da içindeki A, B ve K vitaminleri, kalsiyum ve potasyum gibi mineraller ve yağ asitleri sayesinde kıl köklerini güçlendirdiği bilinen bir yağ. Badem yağı, kıl köklerini güçlendirmesi ve daha hızlı bir uzama sağlaması nedeniyle insanların kirpiklerine bile sürdükleri ve etkisini kısa sürede görmeye başladıkları bir yağ.

Susam yağı da içindeki E vitamini sayesinde saçların hızlıca uzamasına destek olan bir yağ. Susam yağı, saç derisinde oluşan enfeksiyonlar konusunda bile fazlasıyla olumlu etkisi var. Geç uzama sorunu yaşayan saçlar için kuruma ve dökülme gibi problemler Susam yağı ile yok edilebilir. Susam yağı, tek başına veya diğer bitkisel yağlarla karıştırılarak haftada 2-3 kez saç köklerine masaj yaparak uygulanabilir.

ALOE VERA JELİ Aloe vera jeli, içindeki vitamin, mineral, amino asit ve enzimler sayesinde saç derisini nemlendirir, tahriş ve kaşıntıyı önler, saç köklerini uyarır ve saçların daha hızlı uzamasını sağlar. Aloe vera jeli, tek başına veya diğer bitkisel yağlarla karıştırılarak haftada 2-3 kez saç köklerine masaj yaparak uygulanabilir. Saç derisine iyice yedirildikten sonra saçlar bir bone ile kapatılır ve en az 30 dakika bekletilir. Daha sonra saçlar ılık su ve şampuan ile yıkanır.

JOJOBA YAĞI Jojoba yağı, saç derisi tarafından üretilen doğal sebuma benzer bir bileşime sahiptir. Saç derisinin yağ üretimini dengelemeye yardımcı olur. Saç köklerini besler ve sağlıklı saç uzamasına yardımcı olur.

ARGAN YAĞI Argan yağı, argan ağacının çekirdeklerinden elde edilir ve antioksidanlar, E vitamini ve esansiyel yağ asitleri açısından zengindir. Saç derisini çok güçlü bir şekilde nemlendirir. Saç diplerindeki iltihabı azaltmaya yardımcı olur. Saçlar hızlı ve güçlü bir şekilde uzar. Argan yağı ayrıca düzenli kullanımda saç dökülmesini de durdurur.

BİBERİYE YAĞI Biberiye yağı saç dökülmesini durdurmak için yüzyıllardır kullanılıyor. Biberiye yağ saç diplerine masaj yaparak sürüldüğünde kan dolaşımını hızlandırıyor. Saç köklerini uyararak potansiyel saç dökülmesini durduruyor.

HİNT YAĞI Hint yağı, saçları en hızlı uzatan yağlar arasında yer alıyor. Hint yağı içerisinde bol miktarda E vitamini barındırıyor. E vitamini, saç derisindeki kan dolaşımını artırarak saç köklerinin oksijen almasını sağlıyor. Ayrıca Hint yağı, içerisindeki protein sayesinde saç tellerini güçlendiriyor ve kırılmalara karşı koruyor.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI Hindistan cevizi yağı saç diplerine derinlemesine nüfuz ederek saçların beslenmesine yardımcı oluyor. Saçları kökten uca güçlendirir ve dökülmeyi durdurur. Hindistan cevizi yağı vitamin ve mineral bakımından çok zengindir. Saçların kurumasını ve yıpranmasını da engeller.