Furkan Yazıcıoğlu kimdir, kaç yaşında, ne iş yapıyor? Merhum BBP Lideri Muhsin Yazıoğlu'nun oğlu Furkan Yazıcıoğlu'nun adı 14 Mayıs seçimleri için CHP milletvekili adayları listesinde olacağı konuşuluyordu. Furkan Yazıcoğlu, CHP'den milletvekili adayı olacağı iddialarını yaptığı açıklamayla reddetti. Babası Muhsin Yazıcıoğlu öldüğünde 15 yaşında olan Fatih Furkan Yazıcıoğlu, bugün 29 yaşında. Aslen Sivas Şarkışlalı olan Furkan Yazıcıoğlu ne iş yapar sorusunun yanıtı belli değil. Zira Yazıcıoğlu ailesi mehrum Muhsin Yazıcıoğlu'nun şaibeli ölümü sonrası kamuoyundan uzak bir yaşam sürmeyi tercih ediyor. Furkan Yazıcıoğlu kimdir, kaç yaşında, annesi ve ablası kim, ne iş yapıyorlar sorularına yanıtları sizler için derledik. Babası Muhsin Yazıcıoğlu 2009 yılında helikopter kazasında öldüğünde 15 yaşında olan Furkan Yazıcıoğlu'nu Türkiye o günlerdeki çocuk görüntüsüyle hatırlıyordu. Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümü üzerinden 14 yıl geçti ve oğlu Furkan Yazıcıoğlu bugün 29 yaşında bir yetişkin. Annesi Güleser Yazıcıoğlu ve ablası Firuze Yazıcıoğlu ile mütevazi ve medyadan uzak bir yaşam süren Furkan Yazıcıoğlu'nun babası Muhsin Yazıcıoğlu hakkında sözleri ve ona dair hatırladıklarının hikayesi halen taze. Öncelikle gelelim Furkan Yazıcoğlu'nun 14 Mayıs seçimlerinde CHP'den milletvekili adayı olacağı yönündeki kulislere. Furkan Yazıcıoğlu, milletvekili adaylığıyla ilgili yaptığı açıklamada teklifleri reddetti ve 14 Mayıs için siyaset defterini kapattı. Yazıcıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 14 Mayıs'taki seçimlerde milletvekili adayı olacağına ilişkin kamuoyunda yer alan haberleri anımsatarak "Milletvekili olmam konusunun kamuoyunda sıkça gündeme gelmesini, Türk milletinin babam şehit Muhsin Yazıcıoğlu'nun şahsı manevisine verdiği değerin bir neticesi olarak görüyor ve bunu çok kıymetli buluyorum." ifadesini kullandı.

MUHSİN YAZICIOĞLU SUİKASTIYLA İLGİLİ...

Kendisinin tek bir gündeminin olduğunu vurgulayan Yazıcıoğlu, "Benim 14 yıldır olduğu gibi bugün de tek bir gündemim var o da hak ve adalettir. 14 yıldır sonuçlanmasını beklediğimiz, mücadelesini verdiğimiz şehit Muhsin Yazıcıoğlu suikastı ile ilgili neredeyse hiçbir netice alınamamışken şahsımın başka konularla ilgilenmesi söz konusu değildir." görüşünü paylaştı. Şimdiye kadar resmi ve siyasi makamlar ile yaptığı tüm görüşmelerdeki tek konunun babasına yönelik suikastın aydınlatılması olduğunu işaret eden Yazıcıoğlu şunları kaydetti:

"Milletimizin babamın aziz hatırasına gösterdiği teveccühü heba etmeden, bu istikamet doğrultusunda önümüzdeki seçimlere ilişkin herhangi bir siyasi partiden milletvekilliği adaylık düşüncem olmadığını ve hakkımda çıkan adaylık haberlerinin gerçeği yansıtmadığını belirtir; önümüzdeki seçimlerin memleketimiz ve büyük Türk milletine hayırlar getirmesini dilerim."

BABAM MUHSİN YAZICIOĞLU ÖLDÜĞÜNDE 15 YAŞINDAYDIM

Muhsin Yazıcıoğlu'nun oğlu Furkan Yazıcıoğlu babasıyla ilgili anılarını katıldığı bir söyleşide paylaşmıştı. Babasını 15 yaşındayken kaybettiğini belirterek, babasının karizmatik bir ülkücü lider olarak tanımlamıştı. Babasını öldükten sonra daha iyi anladığını ifade eden Yazıcıoğlu, "Babamla çok kısa sohbetlerimiz olurdu. O da yaşıma göre sohbetler. Benim biraz yakın tarihe ilgim vardı. Babamda cezaevi anılarını anlatırdı. Tabi babamı vefatından sonra tanımaya başladım. Onun gittiği yoldan gideceğim.

FURKAN YAZICIOĞLU'NDAN DENİZ BAYKAL'A MİNNET

Benim için evin kapısını açtıktan sonra önce liderim sonra babamdı. O tam bir Türkmen beyiydi ata iyi binerdi, babamın ata binişini severdim. Deniz Baykal'ın babamın vefatından sonra çok güzel bir sözü vardı. 'TBMM sigortasını kaybetmiştir' dedi. Bize babamın vefatından sonra araştırma noktasında yardımcı olan siyasi parti lideri Deniz Baykal olmuştu" şeklinde konuşmuştu.

MUHSİN YAZICIOĞLU KİMDİR, ASLEN NERELİ?

Furkan Yazıcıoğlu'nun babası eski BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu, 31 Aralık 1954 tarihinde Sivas’ın Şarkışla ilçesinin Elmalı köyünde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini burada tamamladı. Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nden mezun oldu. Bu dönemde çeşitli siyasi çalışmalar içerisinde bulundu. 1968 yılında da Şarkışla'da Genç Ülkücüler Hareketi'ne katıldı. 1978’de de Ülkücü Gençlik Derneği’nin kurucu genel başkanı oldu. 1980 yılına kadar da Milliyetçi Hareket Partisi'nin genel başkan müşavirliği vazifesini yürüttü. 12 Eylül 1980’de yapılan askeri darbenin ardından da tutuklanarak Mamak Cezaevi’ne gönderildi. Tahliye olduktan sonra da Sosyal Güvenlik ve Eğitim Vakfı’nın başkanlığını yaptı. 1987 yılında da arkadaşlarıyla birlikte Milliyetçi Çalışma Partisi'ne (MÇP) katılarak siyasete atıldı. 1991 senesinde yapılan genel seçimlerde de Sivas’tan milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girdi. 1992'de de MÇP'den ayrılarak Büyük Birlik Partisi'ni kurdu ve genel başkanlığa seçildi. 1995 ile 2007'de yapılan seçimlerde de yeniden Sivas milletvekili oldu.

MUHSİN YAZICIOĞLU NE ZAMAN ÖLDÜ?

25 Mart 2009 tarihinde Kahramanmaraş mitinginden Yozgat-Yerköy mitingine hareket etmek üzere içinde bulunduğu helikopter, bilinmeyen bir sebepten dolayı düştü. Muhsin Yazıcıoğlu dâhil altı kişinin naaşı arama ekipleri içerisinden 17 gönüllü civar köylüsü tarafından Sisne ve Kızılöz Köyleri arasındaki Keş Dağı Kuru Dere Kanlıçukur mevkiinde bulundu. Muhsin Yazıcıoğlu'nun cenazesi ölümünden altı gün sonra 31 Mart 2009 tarihinde Kocatepe Camii'nde düzenlendi. TBMM'deki törende Yazıcıoğlu'nun Türk bayrağına sarılı naaşının üzeri çiçeklerle süslendi. Cenaze törenine basın mensupları dâhil yaklaşık 700.000 kişi katıldı. Vasiyeti üzerine cenazesi, Taceddin Dergâhı'na gömülmeyi vasiyet ettiği için bir bakanlar kurulu kararı çıkarılarak Mehmet Âkif Ersoy müzesi olarak kullanılan dergâhın bahçesine defnedildi.

MUHSİN YAZICIOĞLU HELİKOPTER KAZASI

Muhsin Yazıcıoğlu'nun içinde bulunduğu helikopter Kahramanmaraş'tan Yozgat-Yerköy mitingine giderken bilinmeyen bir sebepten dolayı düşmüştür. Kaza'nın ardından İHA muhabiri İsmail Güneş 112 Acil Servisi aramıştır. Bu konuşmada bacağının kırık olduğunu, helikopterde bulunanlardan sadece BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ'ın yaşadığını, Yazıcıoğlu'nu göremediğini söylemiştir. Olayın ardından aracın enkazı 48 saat sonra bulunmuştu. Yazıcıoğlu ailesi helikopter kazası ve 112 kayıtlarıyla ilgili çelişkileri yargıya taşımıştı. Ancak aradan geçen 14 yıl boyunca Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölüm nedenini kaza mı yoksa suikast mı olduğu netleştirilemedi.