Birbirinden farklı eğitmenlerin yer aldığı programda Networking, Proje Yönetimi, Teknolojide Lider Yaratmak, Gelecek Tasarlama ve Yapay Zeka gibi birçok eğitim bulunuyor. Projeye katılan üniversite öğrencisi 100 genç kadın, 2 gün süren eğitimin sonunda sertifika almaya hak kazanacak ve Geleceğin Kadın Liderleri (GKL) mezun ağına dahil olma fırsatına sahip olacak.
Dün başlayan eğitim programının açılış konuşmasını KAGİDER Başkanı Esra Bezircioğlu ve Sanofi Türkiye İran ve Levant İnsan ve Kültür Direktörü Raziye Baysal gerçekleştirdi. Açılış konuşmalarında Geleceğin Kadın Liderleri Programı sayesinde kadınların toplum ve iş yaşamındaki yerlerini güçlendirdiği vurgulandı. Proje Yönetimi, Girişimcilik ve Sürdürülebilirlik gibi çeşitli konu başlıklarındaki oturumlar, eğitimler ve kadınlara ilham veren rol modellerin konuşmalarıyla devam ediyor. Etkinliğin ikinci gününde devam eden eğitimlere ek olarak mülakat simülasyonları, grup çalışması ve GKL mezunları paneli gerçekleşecek. Bu seneki eğitimlerle birlikte programa dahil olan genç kadınların sayısı bin 850’ye ulaşacak.
‘ASIL AMACIMIZ GENÇ KIZLARI İŞ HAYATINA HAZIRLAMAK’
KAGİDER Başkanı Esra Bezircioğlu, "14’üncü programımızı gerçekleştiriyoruz. 2010 yılında Dünya Bankası desteğiyle başladık. 13 yıldır Sanofi’yle birlikte yürütüyoruz. Üniversiteyi yeni bitirmiş ya da son senesinde olan ciddi bir mülakat sürecini tamamladıktan sonra geçen 100 genç kızımız bu programa dahil oldu. 14 yıldır bin 750 mezunumuz vardı. Bu iki günlük programdan sonra mezun sayımız bin 850 kişi olacak. Bu programda asıl amacımız genç kızları iş hayatına hazırlamak, ayakları üzerinde durmasını sağlamak, ilişki yönetimi, kendilerini daha güçlü hissetmelerini, özgüvenli olmalarını ve kendi gidecekleri yolda daha donanımlı olmaları adına birçok konuyla ilgili eğitim gerçekleştirmek. Bu sadece bir eğitim değil, paylaşmak, aynı ailenin içerisinde birbirimizi güçlü hissetmek. Her bir genç kız 6 kişiye dokunduğu geri bildirimini aldığımız için çok ciddi bir ekosisteme hizmet ediyoruz. Yarın itibariyle bir sonraki yılın hazırlıkları başlıyor. Kadın girişimcilerden, konunun uzmanlarından birçok bilgi birikim aktarımı sağlanıyor. Kampın sonunda genç kızlar kendilerini çok iyi hissediyorlar ve iyi ki bu programa katıldık diyorlar. İletişimi hiçbir zaman kaybetmiyorlar. Bizler onları hiç bırakmıyoruz, mentorluk projemizi devam ettiriyoruz. Bu ekosistemde kendilerini mutlu, güvenli, iyi ve geleceğe doğru iyi adımlar atmış olarak buluyorlar" dedi.
‘KAGİDER’LE BİRLİKTE 13 SENEDİR EN FAZLA KATKI SAĞLAYABİLDİĞİMİZ ALANLARDAN BİRİ’
Sanofi Türkiye Levant Kurumsal İletişim Direktörü Pınar Kaya ise "90 ülke 91 bin çalışanla bütün dünyaya yayılmış lider ilaç şirketlerinden birisiyiz. Böyle bir çeşitlilik ve zenginlik olduğu zaman doğal olarak kapsayıcılık bizim tüm prensiplerimizi ve kurumsal kültürümüzü tam merkezinde yer alıyor. Din, dil, ırk, yaş farkı gözetmeksizin fırsat eşitliği sunmak ve bunun üzerine bütün işimizi kurgulamak isteyen bir şirketiz. Dolayısıyla içinde bulunduğumuz topluma cinsiyet ve fırsat eşitliğini kazandırabilmek, derdimizi çareyle buluşturabilmek için yaptığımız işlerden biri Geleceğin Kadın Liderleri Programı. KAGİDER’le birlikte 13 senedir en fazla katkı sağlayabildiğimiz alanlardan birinin bu olduğunu düşündüğümüz için öncelikli konularımızdan biri olarak belirlemiş durumdayız. Bu kararlılıkla ve niyetle devam ediyoruz. Birçok ülkede örnek alınan proje olduğu için Türkiye’de bunun önderliğini yaptığımız için çok mutluyuz" diye konuştu.
DHA