YAŞAM

Göbek yağını en hızlı ne yakar? Hangi yiyecekler karın yağını eritir? Bu yiyecekleri tüketenler iğne ipliğe dönüyor!

Abone Ol

Göbek yağları birçok kişinin kabusu olmuş durumda! Oldukça zor eriyen bu yağlar nedeniyle insanlar için düz bir karına sahip olmak neredeyse hayal. Göbek yağlanmasından muzdarip olanların yanıtını aradığı soruların başında ise “Göbeği en hızlı ne eritir'', ''Göbek eriten yiyecekeler neler''soruları geliyor. Çünkü göbek yağlanması sadece estetik sorun yaratmakla kalmıyor, karaciğer yağlanması gibi ciddi sağlık sorunları da beraberinde getiriyor.  Yumurta, zeytinyağı, lifli yiyecekler ve kırmızı meyveleri hayatınıza dahil ederecek göbek yağlarınızdan kolaylıkla kurtulabileceğinizi biliyor muydunuz? İşte detaylar... 

Gerek genel olarak kilosundan memnun olmayanlar gerekse sadece bölgesel yağlanmadan şikayet edenler için önereceğimiz bu besinler kısa sürede etkisini gösteriyor. Metabolizmayı hızlandırarak, yağ yakımını kolaylaştıran ve bunun yanı sıra uzun süre tokluk sağlayan besinleri sizleri için araştırdık. İşte beslenmenize dahil etmeniz gereken besinler... 

YUMURTA:

Yumurta B vitamini kolinin temel kaynağıdır. İki yumurta tüketmek size günde ihtiyaç duyduğunuz miktarın yarısını anında sağlayacaktır. Yumurtadan daha fazla bu besini içeren tek yiyecek ise sığır karaciğeridir. Ancak bu besini sabah kahvaltıda tüketmek pek de mümkün değildir. Kolin eksikliği karaciğerde yağlanmaya neden olmaktadır. Bu nedenle yumurta tüketimini aksatmamaya özen göstermelisiniz. 

KIRMIZI MEYVELER

Kırmızı meyvelerde yine yağların yakılmasına yardımcı olan besinler arasında yer alıyor. Vişne, ahududu, çilek, karpuz, şeftali ve nektarin gibi meyveler bunların başında geliyor. 

 ZEYTİNYAĞI VE DİĞER SAĞLIKLI YAĞLAR

Vücudunuzdaki yağ kütlesinden kaybetmeye çalışırken yağ tüketmek kulağa mantıksız gibi geliyor olsa da aslında zeytinyağı, avokado ve fındıkta bulunan yağlar açlık hormonlarınızı düzenleyerek sizin daha uzun süre tok kalmanıza yardımcı olmaktadır. Burada dikkat etmeniz gereken şey hayatınızdan omega 6 yağlarını çıkartmak olmalıdır. Bunlar, ayçiçek gibi bitkisel yağlarda ve kızarmış yiyeceklerde bulunur. Bunun yerine omega 3 asitlerini arttırmanız size bu konuda yardımcı olacaktır.

SAĞLIKLI LİFLER

Sağlıklı lifli yiyecekler arasında, fasulye, mercimek, yulaf, kinoa ve kahverengi pirinç gösterilebilir. Bunlar göbek yağlarınızın erimesine yardımcı olacaktır.  Doğru lif kaynaklarını tüketmek vücudunuza ihtiyacı olduğu enerjiyi sağlamanın yanında kas kütlenizi de besleyip gün boyu sizi tok tutar.

 YAĞSIZ ET VE BALIK

Göbek yağlarından kurtulmak için en etkili besinlerden biri de proteindir kuşkusuz. Yağsız et ve balık ürünlereini tüketerek vücudunuzun ihtiyaç duyduğu proteini alabilirsiniz. 

RENKLİ SEBZELER, YEŞİL ÇAY VE YAPRAKLI YEŞİLLİKLER

Yeşil sebzeler, diyet listelerinin başını oluşturur. Hele hele konu göbek yağlarına gelince listede önemli bir yer tutmaktadır.  Yüksek lif içeren bu yiyecekler hem az kalorilidir hem de öğünlerinize hacim katarlar.