Güzel mi !

Bu hafta ki yazımı ilginç bir tartışmayı taşımak istiyorum.

Abone Ol

Güzellik yarışmasından daha çok birinci seçilen İdil Belgen güzel mi değil mi konuşuldu.

Tıp Fakültesi mezunu İdil Bilgen, katıldığı Miss Turkey 2024 güzellik yarışmasında bir çoğumuzun hatırlayacağı gibi birinci seçildi. Yarışmada Türkiye'nin en güzel kızı seçilerek tacını aldı.

Ama kimi İdil Bilgen'i çok beğendi kimi ise jürinin kararını çok eleştirdi.

Bu tartışmaya zamanının en başarılı modellerinden olan Demet Şener de katıldı. Şener, günlerdir gündemden düşmeyen Miss Turkey birincisi İdil Bilgen hakkında konuştu. Bana göre de bu konuda söz sahibi olan biri.

İşte Demet Şener’in yorumu;

"O kadar ağır eleştirilmesine karşıyım. Benim de kız çocuğum var. Güzellik göreceli bir şey. Tabii burası bilgi yarışması değil, belli normlarda da olması gerekiyor kızın. Bence İdil güzel kız ama yeterli değil."

Daha sonra sözlerine şu şekilde devam etti Şener,

Ama burası bir güzellik yarışması. Tabii ki kültür önemli, dil bilmeniz önemli, oraya gittiğinizde ülkeyi en iyi şekilde temsil etmek önemli.
Ama doktor olması muazzam bir şey. O yönünü çok takdir ettim." dedi.

Bana göre Demet Şener çok objektif bir yaklaşımda bulunmuş.

Bu arada çiçeği burnunda Miss Turkey 2024 güzelli ve yeni Dr. İdil Belgen kendisiyle ilgili olumsuz yorum yapanlara bakın nasıl bir cevap vermiş.

"Açıkçası bence çok yanlış bir algı var ülkemizde. Bu güzellik yarışması, sadece fiziksel görünümümüzü kapsamıyor. Aslında Miss World yarışması, çok donanımlı, eğitimli güzel kadınları seçiyor ve onlar yarışıyor.

Dolasıyla iç güzelliğinin, o beyninin güzelliği, duruşu, zarafeti, dil bilgisi, kendini taşıma şekliyle var olan kadınlar güzel olarak göründüğü için. Çünkü güzellik bence bir bütün. Sonuçta sadece fiziksel bir güzellik değil" dedi.

Bende kendi adıma Bilgen acaba Miss Turkey birincisi olacak kadar güzel mi sorusunu sorduğumda net cevap veremiyorum. Genel kültür ve Dr. olması açısından hak ediyor. Ama bu yarışma hepsini bir arada barındırmak önemli birinci seçilmek için.

Bakalım önümüzdeki hafta başka hangi bilirkişiler ne yorum yapacak. Ben de merak ile bekliyorum.

Bu haftaki yazıma son verirken sevgiyle kalın.