YAŞAM

Hamur kızartması tarifi hem pratik, hem 15 dakikada hazır İşte evde yapabileceğiniz en güzel pişi tarifi

Abone Ol

'Pişi' adıyla da bilinen hamur kızartması, hem doyurucu hem de pratik bir tarif olduğu için kahvaltıda sıklıkla hazırlanır. 15, 20 dakikada hazırlanan, kokusuyla iştah açan hamur kızartmasını yalnızca sıcakken değil, soğuduktan sonra da afiyetle yiyebilirsiniz. Peki evde hamur kızartması nasıl yapılır? Pişi basit tarifi ve malzemeleri...

PİŞİ HAMUR KIZARTMASI NASIL YAPILIR?

Malzemeler:

* 1 tane yumurta
* 1 su bardağı yoğurt
* Yarım çay bardağı sıvı yağ
* 1,5 tatlı kaşığı tuz
* 1 paket kabartma tozu
* Aldığı kadar un
* Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı:

Yumurta, yoğurt, tuz, kabartma tozu ve sıvı yağı bir kapta iyice karıştırın.

Ele yapışmayan kulak memesi kıvamına gelene kadar un ekleyin.

Hamuru güzelce yoğurun.

Ardından hamuru 6 eşit parçaya bölüp bezeler yapın.

Tezgaha un serpin ve bir beze alıp tabak büyüklüğünde çok ince olmayacak şekilde açın

Tüm bezelere aynı işlemi uygulayın.

Ardından küçük bir tavanın içine sıvı yap koyun ve hamurları kızgın yağda önlü arkalı pişirin.