Kömbe kurabiye nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Karanfil, mahlep, tarçın, damla sakızı, yenibahar, zencefil ve muskatın karışımı ile hazırlanan bu lezzet tadıyla başınızı döndürecek. İçinde yumurta bulunmadığı için uzun süre tazeliğini koruyarak dayanabilen bu enfes tarifi birlikte denemeye ne dersiniz? İşte tüm malzeme listesi ve hazırlanışı ile karşınızda kimse kurabiye tarifi…

KÖMBE KURABİYE TARİFİ:

KÖMBE KURABİYE MALZEMELERİ:

Baharatları için:

* 1 çay kaşığı mahlep

* 1 çay kaşığı muskat cevizi rendesi

* 1 çay kaşığı öğütülmüş damla sakızı

* 1 çay kaşığı toz zencefil

* 1 tatlı kaşığı tarçın

* 1 çay kaşığı yenibahar

* 3 adet karanfil

Hamuru için:

* 1 su bardağı eritilmiş tereyağı

* 1 su bardağı süt 

 * 1 su bardağı sıvı yağ

* 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

* 5 su bardağı un

* 1,5 su bardağı şeker

Üzeri için:

* 1 kase susam

KÖMBE KURABİYE NASIL HAZIRLANIR?

1Tüm baharat malzemelerini bir havanın içinde döverek birbiriyle harmanlayın ve kömbe baharatını elde edin.

2. Bir kabın içine sıvı yağ, erimiş tereyağı, süt, şeker ve kömbe baharatını alarak çırpıcı yardımıyla şeker eriyene kadar çırpın.

3. Şeker eridikten sonra azar azar un ilave edin ve bir kaşık yardımıyla karıştırın

. 4. Ardından kabartma tozunu ilave ederek güzelce yoğurun.

5. Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça alın ve susama batırın.

6. Ardından kömbe kalıbına bastırın.

7. Kömbe kalıbını sert bir biçimde yüzeye vurun ve kalıptan çıkmasını sağlayın.

8. Aynı işlemi tüm hamur bitine kadar uygulayın.

9. Yağlı kağıt serili bir fırın tepsininin üzerine kömbelerinizi aktarın.

10. 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra afiyetle tüketin.