Magazin dünyasının sessiz ünlülerinden Metin Arolat’ı bu hafta kaybettik.

Metin Arolat vefat haberiyle magazin dünyası bir anda  yasa boğdu. Hit şarkılarıyla 90'lı yıllara damgasını vuran ünlü şarkıcı Metin Arolat sahnede hayatını kaybetti.

 1995 yılında hem 'Dert Değil' şarkısıyla hem de bu şarkıya çektiği kliple adını duyuran Metin Arolat, ünlü olmadan önce reklam ajansında yönetmen yardımcısı olarak çalıştı. üÜlü olduktan sonra da bu işini sürdürdü.

Ünlü sanatçı 52 yaşında İstanbul’da sahne aldığı mekanda kalp krizi sonucunda hayatını kaybetti.

Metin Arolat magazin dünyasında çok sevilen bir isimdi. Kibar, sesiz ama çok da başarılı bir insandı. Ölümünden sonra sanat camiası resmen bir yıkım yaşadı. Onu sevenlerinden ölümü sonrası peş peşe açıklamalar geldi. İşte onlardan seçtiklerim şunlar;

Ajda Pekkan, Çok üzgünüm, çok zamansız. Mekânın cennet olsun Metin. Tüm sevenlerinin başı sağ olsun.

Erol Evgin, Değerli sanatçı kardeşim Metin Arolat’ın kaybından duyduğum üzüntü büyüktür. Metin Arolat’a Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.

Ezgi Mola:,Çok üzgünüm. Gerçekten çok üzgünüm. Metin, her zaman güler yüzlü, şahane enerjili, ne zarif biriydin. Her şey için teşekkürle

Gani Müjde:,Hüznünü kahkahaların ardına saklayıp gitti Metin Arolat. Mahallemizin en yakışıklı abisi sevdiklerine kavuştu. Hem de en sevdiği yerde, 'bis'ini de yaparak ayrıldı aramızdan. Ruhu huzur bulsun...

Ebru Gündeş,İnanması o kadar zor ki...

Mustafa Sandal,Çok değerli meslektaşım, canım Metin'im, mekânın cennet olsun. Çok üzgünüm. Işıklar içinde uyu.

Seda Sayan, Ah Metinim, en çok seninle çalıştım. Kaç reklam filmi çektik, sayısını bile hatırlayamıyorum. Dünyanın en naif, en samimi, en içten, en sır saklayan arkadaşı. Allahım rahmet eylesin, nur içinde yat güzel kalplim.

Sanatçı Demet Sağıroğlu yakın arkadaşının ölüm haberini aldıktan sonra hastaneye gitmişti. Gazetecilerin sorularını yayınlayan Sağıroğlu,"Çok yakın arkadaşımdı. Çok sevdiğim özel bir kardeşimdi. Yine rejim yapıyormuş. Bizde hep vardır ölüm diyetleri. Herhalde kalbi kaldırmadı.' açıklaması yapmıştı.

Ben de Metin Arolat’ı iyi tanırdım. Geçtiğimiz aylarda Amerika’da konser yapalım mı diye aramış uzun uzun sohbet etmiştik. Gazetecilik mesleğimde kendisiyle birçok röportajlar yapmıştım. Her zaman sevdiğim sanatçılar arasındaydı.

Ben de bu ani gidişine çok üzülenlerden biriyim. Mekanın nur olsun güzel insan.

Bu haftaki yazıma son verirken sevgiyle kalın.