Haşlaması, kızartması, sulu yemeği... Her hali lezzet bombası olan patatesin hardallısını denemediyseniz hemen mutfağa koşun. Sizin için öyle bir tarif vereceğiz ki herkes ' bunu nasıl yaptın' diye sizden tarif isteyecek. Üstelik malzemeler de herkesin evinde olan ürünler... Hardallı patates için malzemelerin başında isminden de anlaşıldığı gibi patates ve hardal başrolde... Bunun dışında bol soğan ve elma sirkesi de tarifin olmazsa olmazlarından. Peki ama nasıl yapılacak?
HARDALLI PATATES TARİFİ
5 adet orta boy patates
2 adet orta boy soğan
Yarım kutu hardal
1 yemek kaşığı elma sirkesi
Tuz, Şeker
NASIL YAPILIR?
Öncelikle patateslerimizi harşılayoruz hafif soğumasının ardından soyarak küp küp doğruyoruz. Ardından soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp hafif rengi dönünceye kadar çeviriyoruz ardından üzerine elma sirkesi ve çay kaşığı kadar toz şeker ekliyoruz. Haşlanmış patateslerin üzerine kavrulan soğanları, tuzu ve hardalımızı ekleyip yavaşça karıştırıyoruz. Afiyet olsun...