YAŞAM

İrmik helvası nasıl yapılır? MasterChef’in irmik helvası tarifi: Sütlü, sütsüz, dondurmalı...

İrmik helvası nasıl yapılır? MasterChef’in irmik helvası tarifi: Sütlü, sütsüz, dondurmalı...
Abone Ol

İrmik helvası, hem kolay hem de hafif bir tatlı olarak hemen hemen herkesin en çok tercih ettiği bir lezzet. Sütlü, sütsüz, dondurmalı şeklinde yapılan bilen irmik helvası, Türk mutfağının en sevilen tatlılarından biri. Hem yapımı kolay hem de lezzeti hafif olan MasterChef’te de sık sık yapılan ve merak edilen irmik helvasının tarifini sizler için hazırladık. İrmik helvası yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler ve yapılışı şöyle:

İRMİK HELVASI MALZEMELERİ

- 1 su bardağı irmik

- 1 su bardağı şeker

- 1 su bardağı süt

- 1 su bardağı su

- 2 yemek kaşığı tereyağı

- 1 yemek kaşığı sıvı yağ

 -1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı) 1 avuç çam fıstığı veya ceviz (isteğe bağlı)

İRMİK HELVASI YAPILIŞI

- Bir tencereye sıvı yağ ve tereyağını koyun ve eritin.

 - Çam fıstıklarını veya cevizleri ilave edip kısık ateşte kavurun.

- İrmik ilave edip rengi değişene kadar sürekli karıştırarak kavurmaya devam edin. İrmiği yakmamaya özen gösterin.

- Bir kapta şeker, süt ve suyu karıştırın ve ısıtın.

- Kaynamasına gerek yoktur, ılık olması yeterlidir.

- Kavrulan irmiğin üzerine şekerli süt karışımını azar azar ekleyin.

- Karıştırarak suyunu çekmesini sağlayın.

- Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 10 dakika pişirin.

- Helvanız hazır olduğunda ocaktan alın ve biraz dinlendirin.

Servis yaparken isterseniz tarçın serpebilirsiniz.