GÜNCEL

İSKİ, kesinti ve musluklardan çamurlu su akmasına ilişkin açıklama yaptı

Abone Ol

İstanbul’da son yılların en kurak dönemini yaşayan vatandaşlar, su kesintisi ve musluklardan çamurlu su akmasına maruz kaldı. Bazı vatandaşlar, sosyal medyadan paylaştıkları görüntülerle, durumu İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne (İSKİ) iletti.

SU KESİNTİSİ VE ÇAMURLU SU ŞİKAYETLERİ

Bir süredir sularının akmadığını veya çamurlu şekilde aktığını belirten vatandaşlar, yetkililerden yardım istedi. Ümraniye, Üsküdar, Selamiali gibi ilçelerde yaşanan sorunlar sosyal medyada gündem oldu.

Bir vatandaş sosyal medya hesabından, “İstanbul’da farklı ilçelerde kirli su problemi yaşanmaya başladı. Tüm çeşmelerden kirli su akmaya devam ediyor. Temiz çamaşırları atıyorsun makinaya, kirletip çıkarıyorsun. Böylece kendilerinin kirli çamaşırları ortaya çıktığında çok belli olmuyor, sinsi planlar.” ifadelerini kullandı.

Bir başka vatandaş ise “Musluktan akan sularda hangi standartları uyguluyorsun?” diye sordu.

İSKİ’DEN AÇIKLAMA: ENDİŞE GEREKTİRECEK BİR DURUM YOK

İSKİ Genel Müdürlüğü, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ümraniye’de geniş bir bölgeyi etkileyen vana arızası meydana geldiğini belirtti. Sorunun kısa sürede giderildiğini aktaran İSKİ, “Çalışmadan kaynaklı olarak şebekeye verilen suda kısa süreli renk değişimi yaşanmıştır. Ekiplerimizce bölgesel deşarj çalışmaları sürdürülmektedir. Kısa bir süre içerisinde su normal rengine dönüşecek olup endişe gerektirecek bir durum bulunmamaktadır.” dedi.