Bilim insanlarının yakın gelecekte büyük deprem yaşanacağını dile getirdiği İstanbul’da yapılan hazırlıklar kapsamında, ilgili yöneticilerin afetzede olacağı düşünülerek 39 ilçeye 39 vali görevlendirildi.

İSTANBUL'DA 39 İLÇEYE 38 VALİ GÖREVLENDİRİLDİ 

39 ilçede Afet Yönetim Merkezleri’nin tamamında DMR Telsiz Sistemi kurularak çalışır hale getirildi ve AFAD Merkezi ile her gün telsiz çevrimi yapılarak hazır halde tutuluyor. Deprem hazırlıkları kapsamında, İstanbul'un 39 İlçesine, 39 vali görevlendirmesi yapıldı.

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre, İstanbul’da olası depreme yönelik hazırlıklar sürüyor. İstanbul Valiliği, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından sürdürülen çalışma kapsamında, tıpkı 6 Şubat depremlerinde olduğu gibi vali görevlendirmeleri yapıldı. Bu adım olası depremde, ilgili yöneticilerin de afetzede olacağı düşünülerek atıldı.

Megakentte 2 bin 864 olan “toplanma alanı” sayısı da 5 bin 578’e çıkarıldı. Toplanma alanlarında kişi başına 2.94 metrekare alan düşüyor.