Hint ve Yunan coğrafyasında şifa amacıyla kullanıldığı bilinen tarçın ve bal, kalp ömrünü uzatıyor. Hem teker teker hem de bir araya gelmiş haliyle şifa kaynağı olma özelliği ortaya koyuyor.
Peki bu ikisinin karışımı nelere şifa oluyor? İşte tarçın bal karışımının şifa sırları:
BAL TARÇIN KARIŞIMI ŞİFA DAĞITIYOR
- Vücuttaki mikrobu öldüren bal ve tarçın karışımı bağışıklığı kuvvetlendirir.
- Bal ve tarçın karıştırılıp tüketildiğinde; bağışıklık sistemini güçlendirir. Aynı zamanda da doğal bir antibiyotiktir. Birçok vitamin ve yüksek miktarda demir içeren karışım, vücudu bakteri ve virüslere karşı korur.
- İdrar yolu enfeksiyonunu tedavi ederek, idrar yollarında oluşan mikropları öldürür.
- Hindistan ve Japonya'da yapılan araştırmalarda da bal ve tarçının midedeki gazı giderdiği belirlenmiştir.
- Bu karışım midede asit oluşumunu engeller ve en ağır yemekleri dahi kolayca sindirmenizi sağlayarak, sindirime yardımcı olur.
ŞİFASI ANTİK YUNAN'DAN BERİ BİLİNİYOR
Eski Yunan ve Ayurvedikler ise balı, erkeklerin spermlerini kuvvetlendirmek için kullanmışlardır. Bu sayede çocuk sahibi olmak isteyenlerin tedavi edildiğine inanılırdı.