GALATASARAY Teknik Direktörü Okan Buruk, “Yarın yeni bir maça başlayacağız. Hedefimiz kazanmak. Hem Galatasaray için hem de Türk futbolu için buradan kazanarak iyi işler yapmak istiyoruz. İyi oyun oynamak istiyoruz. Rakibimiz geçen senenin Yunanistan şampiyonu. Çok önemli ve değerli bir takım. Önemli de teknik adamı var. Yine zorlu bir karşılaşma bizleri bekliyor. Bunun bilincindeyiz. Rakibimizin ne kadar iyi olduğunu biliyoruz. Hedefimiz dediğim gibi kazanmak. Taraftarımızın her zamanki gibi yanımızda olacaklarını biliyoruz. Onlarla birlikte çok daha iyi olacağımızı biliyoruz. Sabırlı, tutkulu, istekli, konsantre ve oyuncularımızın becerilerini sahaya koyduğu bir oyunla kazanmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Hernandez’in yardımcılıklarını ise Jose Naranjo ile Diego Sanchez Rojo üstlenecek. Karşılaşma öncesi Florya Metin Oktay Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk açıklamalarda bulundu. İlk maçın çok önemli olduğuna vurgu yapan Buruk, “Avrupa Ligi bizim için bir hedef. Tabii Şampiyonlar Ligi’nde de olmak çok önemliydi. Bunu isteyerek başlamıştık sezona ama Avrupa Ligi’nde de yarışmak bu yeni format içerisinde olmak ve buradan yolumuza devam etmek yeni hedefimiz. Buna adapte olduk. Bunu istiyoruz. Hayallerimize ve hedeflerimize doğru buradan gidebileceğimizi düşünüyoruz. O yüzden ilk maç çok önemli. Son 3 maça baktığımızda performansı, konsantrasyonu, isteği ve sonuçları hepsi lehimize. Bu bize moral olarak tabii ki çok yansıyor. Üst üste oynamamıza rağmen bu yorgunlukları da aslında moralli bir şekilde üstesinden gelerek devam ediyoruz. Bu 4’üncü maçımız ve hafta sonu bir maç daha oynayacağız. 5 tane arka arkaya maçımız olacak. Fiziksel anlamda takımları zorlasa da mental olarak iyiyiz. Çok iyi durumdayız ve yenilendik. Yarın yeni bir maça başlayacağız. Hedefimiz kazanmak. Hem Galatasaray için hem de Türk futbolu için buradan kazanarak iyi işler yapmak istiyoruz. İyi oyun oynamak istiyoruz. Rakibimiz geçen senenin Yunanistan şampiyonu. Çok önemli ve değerli bir takım. Önemli de teknik adamı var. Yine zorlu bir karşılaşma bizleri bekliyor. Bunun bilincindeyiz. Rakibimizin ne kadar iyi olduğunu biliyoruz. Geçen sene Yunan ligini çok yakından takip ettiğimiz için performanslarını biliyoruz. Bu seneki analizlerimizde de o oyuncular değişse de yine benzer oyun oynuyorlar. Hedefimiz dediğim gibi kazanmak. Taraftarımızın her zamanki gibi yanımızda olacaklarını biliyoruz. Onlarla birlikte çok daha iyi olacağımızı biliyoruz. Sabırlı, tutkulu, istekli, konsantre ve oyuncularımızın becerilerini sahaya koyduğu bir oyunla kazanmak için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

‘SAHAYA ODAKLANMAK HEM GALİBİYETLER HEM DE BAŞARILAR GETİRİYOR’

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, sözlerine şöyle devam etti:

“Dışarıdan öyle gözükse de bizim Florya’daki ortamımız bambaşka. Dışarıdan her şey çok farklı yansıtılıyor ama burada benim oyuncularımla birlikte isteğimiz, arzumuz, konsantrasyonumuz, öz güvenimiz hep çok yüksek. Bunu hep belirtiyorum. Dışarıda hep suni bir ortam yaratılıyor ama Florya tarafını bize sorduklarında takımımıza ve oyunculara güveniyoruz. Sezon başında hatalar ve yanlışlar yaptık. Adı üstünde sezon başı. Bir hazırlık dönemi tamamlıyorsunuz. Milli takımdan gelen oyuncular… Aslında bütün Avrupa bunu konuşuyor. Bu kadar oyunculara yük bindirmek doğru mu değil mi diye tartışılıyor. Mental olarak da oyunculara çok maç oynatıyoruz. Geçen sene yaklaşık 12-13 ay sürdü sezon. Sezon bittiğinde bir seneyi geçmişti bazı oyuncularımız. O yüzden bunların tekrar lige odaklanması, futbola odaklanması bunlar her takım için süre alıyor. Bazen bizim için fazla da alabiliyor. Bence özellikle play-off maçları tam hazır olmadığımız ve kadro olarak da çok eksik olduğumuz maçlardı. Ama şu anda kadromuz tamamlandı ve transfer dönemi bitti. Transfer dönemi bittikten sonra bizde hep bir sakinleşme olur. Sadece futbola odaklanılır. Ben, takımım, oyuncularım, taraftarlarımız artık sadece futbola odaklandık. Oynayacağımız maçlara odaklandık. Sahaya odaklanmak hem galibiyetler hem de başarılar getiriyor. Geçtiğimiz iki sende de bunları yaşadık. Sezon başları hep sıkıntılı başladı ama devamında gerçek gücümüzü ortaya koyduk. Kadro gücümüzü ve öz güvenimizi gösterdik. Çok büyük rekorlar kırdık, maçlar kazandık. Bunun yanında kaybettiğimiz maçlarda oluyor, olacak. Hiç kaybetmek istemiyoruz ama futbolun içerisinde bu da var. O yüzden kendimize olan güvenimizi devam ettirmemiz gerekiyor. Bu maç da bunlardan biri. Tam tersini söyleyeceğim. Şimdi de çok fazla kendimizi dev aynasında görmememiz gerekiyor. Tamam 6 maç kazandık, derbiyi kazandık ama yarın bir maç daha var. Avrupa kupası yeni bir serüven ve bizleri bekliyor. Yeni bir heyecan bizleri bekliyor. Mental olarak yarınki maça çok iyi hazırlanmamız gerekiyor. Çok iyi olmamız gerekiyor. Öz güvenimiz yerinde bunu kullanacağız tabii ki ama kafamızın hiçbir tarafında da biz hafta sonu Fenerbahçe’yi yendik tamam artık diyemeyiz. Biz bu maçı çok önemsememiz gerekiyor. Bugün son antrenmanımızda oyuncularımla birlikte benim bunu göstermem gerekiyor. Yarın maçın başlangıcında da bunu göstermemiz gerekiyor. Aç bir takımız, başarıya aç bir takımız. Bunu da yarın aynı şekilde sahada göstereceğimize inanıyorum.”

‘ICARDI TAKIMIN YANINDA OLMAK İSTEDİ’

Mauro Icardi ve Victor Osimhen’in beraber oynayabileceğini söyleyen 50 yaşındaki teknik adam, “Icardi’yi Fenerbahçe maçı kadrosuna aldık, iki gün antrenmana çıktı bizimle. O takımın yanında olmak istedi. Maç içerisindeki heyecanını, maç öncesi arkadaşlarına olan desteğini ve maçtan sonraki sevincini çok net bir şekilde hepimiz gördük. Sakatlık sonrası bir hazırlanma sürecindeyiz. Tabii ki ikisi bir arada oynayacak. İnşallah üçü de bir arada oynar. Futbol bu kimin ne oynayacağı da bilinmez. Dediğim gibi planlarımız var, düşüncelerimiz var. Bence asıl odaklanmamız gereken sistemden ve kişiden çok oyun üzerine odaklanmamız gerekiyor. Başarı üzerine odaklanmamız gerekiyor. Buradaki her oyuncu çok değerli. Herkes oynayacak. Tabii ki rotasyonlarımız da olacak. Bu kadar yoğun tempo içerisinde oyuncu değişiklikleri de yapacağız. Bu da düşüncelerimizden biri. Icardi ve Osimhen gibi iki tane değerli büyük oyuncuyu her zaman beraber oynama ihtimali çok fazla olacak tabii ki” yorumlarında bulundu.

‘YUNUS ÜST ÜSTE KOYARAK GİDİYOR’

Yunus Akgün hakkında da yorumlarda bulunan Okan Buruk, “Her maç daha yukarı çıkıyor. Yunus’un bu yeteneği, kalitesi çok var. Futbolcu için oynamak çok önemli. Üst üste koyarak gidiyor. Oyun içerisinde Yunus ve Barış değişikliğimiz her zaman saha içerisinde yapabileceğimiz ihtimallerden biri. Sallai de sağ ve sol şeklinde kanatta oynayabilen bir oyuncu. İyi kanat oyuncularımız var. Bir kere iyi oyuncularımız var. Hepsi iyi karakterliler. Takıma çok önemli destek sağlıyorlar. Ben böyle bir grupla çalıştığımdan dolayı da çok mutluyum” dedi.

‘GELEN OYUNCULAR KİŞİLİK OLARAK DA TAKIMA ÇOK ÇABUK UYUM SAĞLADILAR’

Takımın yaş ortalamasının iyi olduğunu, gelecek adına da bunun önemli olduğunu ifade eden Buruk, sözlerine şöyle devam etti:

“Yaş ortalaması olarak bence iyi bir yerdeyiz. Yanlış bilmiyorsam yaş ortalamamız 26. Bence Galatasaray için çok güzel bir yaş ortalaması. Muslera ve Mertens’i çıkardığımız zaman diğer oyuncular orta yaş ve genç oyuncular. Bu Galatasaray’ın geleceği için bence önemli. Kulüpler şunları da düşünür, bir sonraki satışı olacak mı? Transferleri yaparken ona göre bu paraları verirsiniz. Bence bu anlamda önemli ve değerli takım oyuncularını kadroya kattık. İyi karakterler bence. Gelen oyuncular kişilik olarak da takıma çok çabuk uyum sağladılar. Bence bu seneki en önemli şeylerden biri; takımı sahiplenen, oyunu sahiplenen, oynasa da oynamasa da çalışan ve antrenmanlarda her şeyini veren profiller bu sene bizlerle beraber. Bu 3-4-5 sene bu devamlılık, genç oyuncuların kadroda olması, kadro yenilmesinin bir anlamda önüne geçiyorsunuz. Bizde transfer dönemi 5-6 oyuncu gelme isteği var. Galatasaray’ın kadrosu uzun vadede devam edebilecek bir kadro.”

‘BATSHUAYI’NİN FENERBAHÇE MAÇINDA NE KADAR OYNAMAK İSTEDİĞİNİ BİLİYORDUM’

Michy Batshuayi’nin takım için en önemli oyunculardan biri olduğuna değinen Buruk, “Ben de dün konuştum, Fenerbahçe maçında ne kadar oynamak istediğini biliyordum. Maçı 3-0’a getirdiğimiz yerde hakemin verdiği yanlış penaltı, bizim adımıza da birçok şeyi değiştirdi. Biraz da 3-1’i korumak adına hamleler yaptık. Burada Batshuayi’yi kullanamadık. Ona dün bunu anlattım. Bir önceki maç 90 dakikada sahadaydı. Daha önce de oynadı. Bundan önceki senelere göre sürelerinin yüksek olduğunu düşünüyorum. Karakter olarak da takıma çok çabuk uyum sağladı. Her zaman bizim için e önemli oyunculardan biri olacak” dedi.

‘KAZANARAK BAŞLAMAK ÇOK ÖNEMLİ’

Birinci hedeflerinin ilk 8’e girmek olduğunu dile getiren tecrübeli çalıştırıcı, “Bence favori olmak önemli ve değerli. Öz güveni yükselten bir şey. Özellikle kazanarak başlamak çok önemli. Bundan sonraki 36 takımlık sıralamadaki yerimizi belirmek için de önemli. Birinci hedef ilk 8’e girmek. Bunun için çok fazla maç kazanmak gerekiyor. Kazanamaya yönelik oyun oynamamız gerekiyor. Maç içi şansı da önemli olacak. Bir yandan da bu hedefi koymamız gerekiyor. Çünkü böyle de bir kadromuz var. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş’ın da çok yukarılara gitme potansiyeli olan kadroları var. Bu 36 takımlık yarış içerisinde 3 Türk takımı da birbirimizi geçmek için yarışacağız. Bu Türk futbolu ve ülke puanı için de değerli olacak” diye konuştu.

‘GÜNAY, MUSLERA’YI ARATMAYACAĞINI GÖSTERDİ’

Cezası sebebiyle Fernando Muslera’nın yerine PAOK mücadelesinde kaleyi koruyacak olan Günay Güvenç’e güvendiğini belirten Buruk, “Muslera bizim için sadece futbolcu olarak değil, takım kaptanı olduğu için, tecrübesiyle de değerli ve önemli ve bir oyuncu. Günay da oynadığı maçlar ne kadar iyi bir kaleci olduğunu gösterdi. Muslera’yı aratmayacağını gösterdi. O da çok tecrübeli. Ayaklarını iyi kullanan bir kaleci. Bu maçları oynamaya alışık bir oyuncu. Bundan önceki maçlarda da süre aldı. Bunların hepsinde takıma önemli katkı verdi. Bu anlamda Günay’a güveniyoruz” dedi.

‘DERBİ ÇOK GÜZEL GEÇTİ’

Fenerbahçe – Galatasaray derbisi hakkında da açıklamalarda bulunan Okan Buruk, mücadelenin çok güzel geçtiğini ifade etti. Buruk, “Bence derbi çok güzel geçti. Maç içi, maç sonu bence güzel geçti. Orada rakip tribünleri provoke etmenin de çok anlamlı olduğunu düşünmüyorum. Derbiler ne kadar sakin kalabilirsek bizim ülke futbolu için önemli. Çok da güzel geçti. Maç sonu herkes birbiriyle tokalaştı. Bir, iki provokasyonun dışında o provokasyon da aynı kişiden oluyor. Onun dışında çok bir şey olmadı. Oyuncular birbirine sarıldı. Hemen içeri geçtim. Bazen o sevinci uzattığınızda rakip takımın seyircisini de provoke etmiş oluyorsunuz. Takım olarak kısa bir şekilde sevindik. İçeride de sevincimizi devam ettirdik. Bence doğrusu da bu oldu" diyerek sözlerini tamamladı.

DHA

Editör: Haber Merkezi