Kıyamet senaryosu

Sizlerin karşısına sıkıcı yazılarla çıkmak istemiyorum ama ne yazık ki distopic bir yazıyla buradayım.

Abone Ol

Özellikle yapay zeka ile ilgili gelişmeler, bu gelişmelerin robotik makinelere katkısı önümüzdeki yıllarda ciddi sıkıntılar yaşayacağımızı gösteriyor. Belki on yıl sonra bu sıkıntılar ortaya çıkacak belki yirmi ya da otuz yılda ama mutlaka o büyük dönüşüm yaşanacak.

Bütün Dünyada zengin ve fakir arasındaki uçurum her geçen gün arttı. Son dönemde de ülkemizde orta sınıf neredeyse yok oldu. Artık çok zenginler ve çok fakirler var. Teknolojik gelişmeler bu uçurumu her gün büyütecek.

Artık üretimin her alanında robotlar kullanılıyor. Fabrikalarda ışıklar yanmıyor. CNC makineler, tornalar sizce kaç insanı işinden etmiştir? Hiç yorulmadan, hiç hata yapmadan gece gündüz durmadan çalışıyor “akıllı” makineler.

Her alanda insana ihtiyaç gittikçe azalacak. İşsizlik durmadan artacak ve asla çözüm bulunamayacak. Büyük kalabalıklar temel ihtiyaçlarını bile karşılayamayacaklar. Zengin ve yoksul mahalleleri olacak. Şu anda da var ama sınırlar belli belirsiz. Zaman geçtikçe zengin olanlar kendilerini korumak için yüksek duvarların arkasına saklanacaklar.

Fakirlerin yaşadığı mahalleler birer gettoya dönüşecek.

Belki de Amerika’nın Meksika sınırına yaptı duvar ilk örneklerdendir. Yoksul Meksika halkı bir lokma ekmek için bin bir tehlikeyi göze alarak sınırı geçmeye çalışıyor.

Afrika’da çaresiz kalan insanlar derme çatma teknelerle Avrupa kıtasına gitmek için çıktıkları yolda boğularak ölüyorlar.

Taksiler şoförsüz olacak. Dağıtımda robotlar kullanılmaya başlanacak. Dijital para, bilgi teknolojileri ve bilgisayarlar ile akıllı telefonlar banka çalışanlarının, devlet memurlarının sayısını azaltacak.

Birçok e-ticaret firması depolarında binlerce robot kullanarak ürünleri gidecekleri yerler için hazırlıyorlar. Yakında sokak dağıtımını da robotlar yapacak. Büyük fabrikaların devasa tedarik depolarında robotik taşıyıcılar, forkliftler gerekli malzemeyi üretim alanına taşıyor.

Kısacası teknoloji ilerledikçe insana ihtiyaç azalacak. Açlık ve çaresizlik artacak. Bütün bunların sonunda sosyal patlamaların olmaması mümkün değil. Büyük patlama öncesinde de soygun, saldırı, yağma hareketleri başlayacak.

Çaresizlik insana her şeyi yaptırır.

Sık sık okuyor ya da duyuyorsunuzdur birilerinin Dünya nüfusunu azaltmaya çalıştığı teorileri, bunun için salgın çıkardıklarını, pandeminin de bu yüzden olduğunu. Bunun amaçlandığını ya da amaçlanmadığını kanıtlayamam sizlere. Devasa cirolara ulaşan şirketlerin her alanda söz sahibi oldukları açıktır. Bu şirketler öyle zenginleştiler ki birçok ülkeyi satın alacak güce ulaştılar.

Özel ordular var artık. Zenginler için savaşan paralı askerler. Savaşlar da değişecek gün be gün. Paralı askerler sayesinde hiçbir hükümet halkına hesap vermek zorunda olmayacağı için savaşlar daha kolay çıkacak.

Şu an yaşadıklarımız örtülü olarak gerçekleşen 3.Dünya Savaşıdır. Her savaş güç ve paylaşım savaşıdır. Yeni bir paylaşım savaşı insanların başına bela oldu.

Bölgesel savaşların sonunda asıl büyük savaşın Avrupa’da mı Pasifik’te mi olacağı belli değil.

Bu savaş olursa Dünya asla eskisi gibi olmayacak.