Öğrenciler, diş hekimliği, kentsel tasarım ve peyzaj mimarlığı, halka ilişkiler ve reklamcılık, psikoloji, ilk ve acil yardım ve patoloji laboratuvar teknikleri bölümlerindeki akademisyenlerden 1 günlük uygulamalı eğitim de aldı. Eğitimler, üniversitenin Taksim ve Kağıthane kampüsünde yapıldı.

Projenin sonunda öğrencilerin performansını değerlendiren Patoloji Laboratuvar Teknikleri Bölümü'nden Öğr. Gör. Kubilay Göçücü, “Patoloji Teknikleri'ne giriş niteliğinde olan eğitimde, tanı sürecindeki bazı teknik esaslar ele alındı. Bu bağlamda Patoloji Laboratuvar iş akışı ve analitik evre süreçleri üzerinde duruldu. Teorik eğitimin yanı sıra bazı temel uygulamalar (temel makroskopi ve dokuların mikroskop altında incelenmesi) aday öğrencilerimizin Patoloji Teknikleri'ne olan ilgisini artırdı" dedi.

İlk ve Acil Yardım Öğr. Gör. İrem Malatyalı da “Öğrencilerimizle ilk ve acil yardım laboratuvarımızı gezdik, maketlerimizde temel yaşam desteği uygulamaları yaptık. Ambulans simülatörümüz ile rol play çalışması yaptık ve hasta taşıma gerçekleştirdik. Üniversitemizin imkanları ve uygulama alanlarının genişliği öğrencilerimizin oldukça ilgisini çekti. Bir günlüğüne Kent'li olmanın ayrıcalığını yaşadılar" diye konuştu.

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet İlkay Ceyhan ise şunları kaydetti.

"Gençlerle yaklaşık 1 buçuk saat sohbet ettik. Bu sohbet içerisinde Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü'nü anlattık. Meslek tanımı nedir, bölüm nasıl işliyor, sektör nasıl işliyor bunları konuştuk. Kademe kademe sorularını aldık ve cevapladık. Reklamcılık Vakfı, TÜHİD gibi meslek birlikleriyle olan iş birliklerimizi anlattık.  Buna ek olarak, öğrencilerimizin bölüm ve sektör deneyimlerini aktarmalarını ve bölümde öğrendikleri ile sektörün nasıl bağdaştığını gençlere aktarmasını istedik.  Burada da gençlerin sorularını direkt bölümü deneyimleyen kişilere sormalarını sağladık" ifadelerini kullandı.

DHA

Editör: Ayşegül Keskin