Kavurma nasıl yapılır? Kavurma malzemeleri neler? Pilavın yanında damakları şenlendiren, içi yumuşacık dışı misler gibi kekik kokan lokum gibi kavurma tarifi ile karşınızdayız.  Kurban Bayramı'nda sıklıkla yapılan sade kavurma tarifi ile etler çatalda dağılacak. Damaklarınıza şölen yaşatacak bu şahane lezzetin nasıl yapıldığına gelin birlikte bakalım...

MALZEMELER: 

500 gram kuşbaşı dana eti

1 adet soğan

1 tatlı kaşığı tuz

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı kekik

1 çay kaşığı karabiber

1 su bardağı sıcak su

HAZIRLANIŞI: 

Çelik bir tencereyi iyice ısıtın ve etleri tencereye alın.

Etler suyunu çekip tekrar salana dek yüksek ateşte kavurun.

Etler kavrulurken soğanı küp küp doğrayın ve suyunu çekmiş olan etlere ekleyin.

Zeytinyağını da gezdirin ve 3 dakika kadar bu şekilde kavurun. Ardından kaynar suyu ekleyin.

Karıştırın ve tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın.

Etler iyice yumuşayana dek yaklaşık 30 dakika bu şekilde pişirin.

Etler yumuşayınca tuzunu ve baharatlarını ekleyip karıştırın ve ocağın altını kapatın. ıcak sıcak, pilavın yanında servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.