2022-2023 sezonunda kiralık olarak forma giydiği Galatasaray'daki performansı ile yönetimin ve sarı-kırmızılı taraftarın beğenisini kazanan Mauro Icardi, Galatasaray'a yalnızca bir imza uzaklıkta. Yıldız futbolcunun transferi heyecanla beklenirken, Icardi hakkında bilgiler futbolseverler tarafından araştırılmaya başlandı. Peki Mauro Icardi kimdir, nerede doğdu? Icardi evli mi, kiminle evli? Icardi hangi takımlarda oynadı? Icardi'nin çocuğu var mı, boyu kaç? En çok merak edilenler haberimizin devamında...

MAURO ICARDI KİMDİR, NEREDE DOĞDU?

19 Şubat 1993'te doğan Mauro Icardı veya tam adıyla Mauro Emanuel Icardi Rivero, Arjantin'in Rosario şehrinde dünyaya gelmiştir. Futbol kariyerine ilk kez Vecindario takımının altyapısında adım atan Icardi, 2007'de Barcelona'nın U16 takımına geldi. U16'nın ardında Barcelona'da U18 ve U19 takımlarında da oynayan Icardi, 2011'de ise Sampdoria'nın U19 takımına geçti. Aynı sene içerisinde kulübün A Takımı ile resmi sözleşme imzaladı. Kariyerinin ilk yıllarındaki performansı ile Avrupa devlerinin dikkatini çeken Icardi, 2013'de 13 milyon euro'luk bonservis bedeli ile Inter'e transfer oldu. Performansını sürekli olarak yukarıya taşıyan Icardi, 2019 da kiralık olarak PSG'ye geldi ve sadece 1 yıl sonra 50 milyon euro'ya bonservisi alındı. Yıldız futbolcu Mauro Icardı, 2022-2023 sezonunda ise Galatasaray'da kiralık olarak forma giydi.

MAURO ICARDI EVLİ Mİ, KİMİNLE EVLİ, ÇOCUĞU VAR MI?

İtalyan asıllı Arjantinli futbolcu Icardi, 27 Mayıs 2014'te model ve televizyon yıldızı olan Wanda Nara ile dünya evine girdi. Wanda Nara ile mutlu bir beraberliği olduğu bilinen Icardi'nin, Francesca Icardi Nara ve Isabella Icardi isminde 2 çocuğu vardır.

ICARDI KAÇ YAŞINDA, BOYU KAÇ?

1993 doğumlu Mauro Icardi, 30 yaşındadır. Arjantinli futbolcunun boyu ise 1,81 cm'dir.

ICARDI NEREDE YAŞIYOR, İSTANBUL'DA EVİ VAR MI?

Galatasaray'da kiralık olarak forma giydiği dönem öncesinde eşi Wanda Nara ile birlikte Paris'te yaşayan Icardi'nin, İtalya'da görkemli bir villası bulunuyor. Mauro Icardi ve Wanda Nara çiftinin İstanbul'da da bir evleri olduğu biliniyor.

MAURO ICARDI HANGİ TAKIMLARDA OYNADI? FUTBOL KARİYERİ...

Icardi futbol kariyerine Gran Canaria'da Vecindario ile başladı ve gençlik kategorilerinde 50'den fazla gol attı.

2007'de Valencia, Sevilla, Espanyol, Deportivo La Coruña, Arsenal ve Liverpool'dan gelen tekliflerin ardından Barcelona ve Real Madrid tarafından transferi için uğraşıldı. Barcelona, ​​Icardi yarışını kazandı ve onunla 2013'e kadar sözleşme imzaladı.

Icardi, 2008-09 sezonunun başında Katalan kulübüne katıldı ve U-17 takımına dahil edildi. Ocak 2011'de kiralık olarak Sampdoria'ya katılmadan önceki sezon U-19 takımına terfi etti.

SAMPDORIA

11 Ocak 2011'de Sampdoria, Icardi'nin sezon sonuna kadar kulüple kiralık olarak sözleşme imzaladığını açıkladı. 19 maçta 13 gol atan Icardinin, Temmuz 2011'de 400.000 € karşılığında satın alma opsiyonu kullanıldı. 2011–12 sezonunda, Rezerv lig A Grubu'nda 19 gol atarak, C Grubu'ndan Gonzalo Barreto ile birlikte ligin en çok gol atan üçüncü oyuncusu oldu.

12 Mayıs 2012'de, maçın 75. dakikasında Bruno Fornaroli'nin yerine oyuna dahil olarak Juve Stabia karşısında ilk profesyonel maçına çıktı. On dakika sonra Icardi, ilk profesyonel golünü attı.

26 Eylül 2012'de Serie A'daki ilk maçına Sampdoria formasıyla Roma karşısında çıktı ve 49. dakikada Paraguaylı orta saha oyuncusu Marcelo Estigarribia'nın yerine oyuna girdi. 12 Kasım'da Icardi, Serie A'daki ilk golünü Derby della Lanterna'da Genoa CFC'ye karşı 3-1 kazanılan maçta attı. 6 Ocak 2013'te, Juventus Stadyumu'nda Sampdoria'nın 2-1 kazandığı maçta Juventus'a karşı iki gol attı.Bu, Juventus'un inşaattan bu yana Juventus Stadyumu'ndaki ikinci mağlubiyetiydi.

27 Ocak 2013'te, küme düşmeme yarışındaki rakibi Pescara'yı 6-0 yendikleri maçta dört gol atarak Ceneviz tarafını Serie A küme düşme potasından uzaklaştırdı. 18 Mayıs'ta 2012-13 sezonunun final maçında Icardi, Juventus'a karşı tekrar gol atarak takımın Stadio Luigi Ferraris'te İtalya'nın şampiyonunu 3-2 yenmesine yardımcı oldu.

INTER

Nisan ayı sonlarında, Icardi'nin 2013-14 sezonu başlamadan önce Inter Milan'a katılacağı açıklandı. Anlaşma daha sonra Sampdoria yönetim kurulu tarafından da onaylandı. Transfer ücreti, oyuncunun %50 bonservisi için 6,5 milyon Euro'ydu. Icardi, 16 Temmuz'da Cezayirli forvet Ishak Belfodil ile birlikte Inter oyuncusu olduğu resmen açıklandı ve takımda kendisine 9 numaralı forma verildi. Inter'e taşınmanın "gerçekleşen bir hayal" olduğunu söyledi, "birçok teklif aldığını ancak sadece Inter'i istediğini" sözlerine ekledi.

Resmi olmayan ilk maçına transferinden bir gün sonra deplasmanda Trentino Select XI karşısında 3-0 kazanılan maçın ilk yarısında oynayarak çıktı. Inter adına ilk golünü, Bundesliga kulübü Hamburger SV ile sezon öncesi 1-1 berabere kaldıkları hazırlık maçında attı, sahada iki dakikadan kısa bir süre sonra fileleri havalandırdı ve Fredy Guarín'in asistini yaptı.

2013–2015: İLK SEZON VE CAPOCANNONIERE

25 Ağustos 2013'te Icardi, Inter'deki resmi ilk maçına çıktı ve Genoa CFC karşısında evinde 2-0 kazandıkları maçta ikinci yarıda oyuna girdi ve oyunun sonlarında bir topu üst direğe çarptı; Nerazzurri adına ilk lig golünü Juventus'a karşı 14 Eylül'de attı.

Icardi, sakatlığı nedeniyle sezonun ilk kısmındaki maçların çoğunu kaçırdı. 4 Şubat 2014'te Fiorentina ile Stadio Artemio Franchi'de oynanan deplasman maçında Icardi, dört ay sonra sahaya döndü ve sadece on dakika sonra galibiyet golünü attı. Daha sonra, 5 Nisan'da Icardi, Bologna ile iç sahada 2-2 berabere kaldıkları maçta Inter adına ilk defa bir maçta iki gol attı. Bunu, eski kulübü Sampdoria'ya karşı deplasmanda 0-4 kazanılan maçta atılan duble izledi. Maçtan önce ev sahibi taraftarlar tarafından yuhalandı, ancak 13. dakikada Palacio'nun ortasından gol atarak onları susturdu ve gol sevinci nedeniyle sarı kart gördü. Nerazzurri ile ilk sezonunu 22'si ligde olmak üzere tüm müsabakalarda 23 maça çıkararak, bu süreçte 9 gol atarak ortalama 145 dakikada bir gol atarak noktaladı.

ICARDI, 2014'TE INTER MILAN İÇİN OYNUYOR

20 Ağustos 2014'te Inter'in 2014-15 Avrupa Ligi play-off turunun ilk ayağı için İzlandalı Stjarnan'a karşı sezonun ilk maçında Icardi deplasmanda 3-0 kazandıkları maçta gol attı. Bu, Avrupa'daki ilk maçındaki ilk golüydü.

14 Eylül'deki lig sezonunun ikinci maçında, Sassuolo karşısında 7-0'lık kazanılan maçta ilk hat-trickini yaptı. Ertesi yıl 6 Ocak'ta sezonun ikinci yarısının ilk maçında Icardi, Juventus Stadyumu'nda Juventus ile 1-1 berabere kalırken takımının tek golünü attı; gol 64. dakikada Kolombiyalı orta saha oyuncusu Fredy Guarín'in pasıyla geldi. O maç sırasında, Icardi'nin gol atacak daha iyi durumda olan takım arkadaşına pas vermek yerine şut atmaya karar vermesi üzerine kendisine kızan forvet ortağı Osvaldo ile çatışma yaşadı. Bu nedenle Osvaldo, Ocak ayı sonunda takımdan ayrıldı.

Sassuolo'ya karşı oynanan maçta Inter, Sassuolo savunmasından yaptığı bir hatanın ardından takımının tek golünü Icardi atarak maçı 1-3 kaybetti. Maçtan sonra, Guarín ile birlikte Mapei Stadyumu'nda Inter taraftarlarıyla tartıştı. Formasını taraftarlara fırlatan Icardi'ye forması hakaret edilerek geri atıldı. 7 Şubat'ta Icardi, Palermo'ya karşı evlerinde 3-0 kazanılan maçta iki gol atarak taraftarlara yanıt verdi ve bu goller sonrasında sevinç gösterisinde bulunmadı. Maçtan sonra Icardi medyaya, kutlama yapmamasının sebebinin taraftarlarla olan anlaşmazlığı değil, kulüp yöneticileriyle sözleşmesini yenilemenin bir yolunu bulamaması olduğunu söyledi. Daha sonra gol sevinci yapmadığı için Mancini tarafından eleştirildi.

Son hafta Empoli'yi 4-3 yendikleri maçta iki gol attı ve sezonu Verona'dan Luca Toni ile birlikte 22 golle Serie A'nın en çok gol atan oyuncusu olarak tamamladı. Inter, 1999'dan bu yana ikinci kez Avrupa kupalarına katılamasa da, Icardi'nin formu yurtdışından ilgi gördü, ancak sezon sonunda yeni bir dört yıllık sözleşme imzaladı.

PARIS SAINT-GERMAIN

Eylül 2019'da Paris Saint-Germain'e 70 milyon € satın alma opsiyonuyla kiralanan Icardi, ilk maçına 14 Eylül'de Strasbourg karşısında çıktı. Takımı adına ilk golünü ise 1 Ekim'de Şampiyonlar Ligi karşılaşmasında Galatasaray deplasmanında kaydetti. 5 Ekim'de, Ligue 1'deki ilk golünü Angers karşısında evlerinde 4-0 kazandıkları maçta attı. Kulüpteki ilk hat-trickini 8 Ocak 2020'de Saint-Étienne karşısında 6–1 kazandıkları Coupe de la Ligue organizasyonunda yaptı.

1 Mayıs'ta, COVID-19 salgını nedeniyle sezonun iptal edilmesinin ardından PSG, Ligue 1 şampiyonu olarak ilan edildiği Icardi ilk kulüp kupasını kazandı; Ligin erken askıya alındığı sırada PSG, ikinci sıradaki Marsilya karşısında on iki puanlık bir farkla birinci sıradaydı. Yaz aylarında sezonun yeniden başlamasının ardından Icardi, Coupe de France, Coupe de la Ligue'yi kazanmaya devam etti. 5 golle takımın turnuvada en çok gol atan oyuncusu (Kylian Mbappé ile birlikte) olmasına rağmen kullanılmayan bir yedek olarak kaldığı UEFA Şampiyonlar Ligi'nde finaline ulaştı. 31 Mayıs'ta Paris Saint-Germain ve Inter Milan, Icardi'nin transferi için 60 milyon € bonservis karşılığından bir anlaşmaya vardı. Icardi, PSG ile dört yıllık bir sözleşme imzaladı. PSG'de kiralık olarak oynadığı 2019-2020 sezonunda tüm kulvarlarda 34 maçta 20 gol attı.

GALATASARAY

7 Eylül 2022 tarihinde Galatasaray, profesyonel futbolcu ve kulübü ile geçici transfer görüşmelerine başlandığını duyurdu. Ertesi gün açıklanan anlaşmaya göre, Icardi'nin 2022-2023 sezonunda kiralık olarak Galatasaray forması giyeceği açıklandı. Aynı gece eşi ve çocuklarıyla birlikte Atatürk Havalimanı'na inen Arjantinli futbolcu binlerce sarı kırmızılı taraftar tarafından karşılandı.

İlk maçına 16 Eylül 2022'de Konyaspor karşısında çıkan Icardi, ilk golünü hazırlık maçında İstanbulspor'a karşı kaydetti. Sarı kırmızılı ekipteki ilk profesyonel golünü 23 Ekim 2022'deki Alanyaspor karşılaşmasında kaydetti. Aynı maçta Dries Mertens'e yaptığı ayak dışı orta asistiyle de dikkat çeken Icardi, 0-7 kazanılan Başakşehir galibiyetinde de bir gol iki asistle büyük rol oynadı ve Dünya Kupası arasına iki gol üç asistlik performansla girdi. Dünya Kupası arasından çıkıldığında sakat olan Icardi, kaçırdığı üç maçın ardından 8 Ocak 2023 tarihinde deplasmandaki Fenerbahçe derbisinde yetmiş altıncı dakikada oyuna girerek bir gol bir de asist yaptı. Hem performansı hem de hırsından dolayı kısa sürede Galatasaray taraftarının kalbine giren Icardi için ilk defa 21 Ocak'ta Nef Stadyumu'nda Antalyaspor'a karşı attığı golden sonra bir süredir sosyal medyada kendisine atfedilen videoların bulunduğu "Aşkın Olayım" şarkısı çalındı.

1 Şubat 2023'deki Ümraniyespor maçında attığı iki golle yenik durumdaki takımına maçı kazandıran Icardi, bunu takiben Trabzonspor maçında da penaltıdan kaydettiği golle galibiyeti getirdi. Icardi, Trabzonspor maçından sonra gerçekleşen 2023 Kahramanmaraş depremleri dolayısıyla depremzedelere hem moral hem de maddi olarak destekte bulundu. Lige verilen aradan sonraki gol atamadığı üç maçın ardından 6-0'lık Kayserispor maçındaki üç gol bir asistlik performans sergiledi.

4-1'lik Alanyaspor, 3-1'lik Beşiktaş ve 1-0'lık Başakşehir maçlarında birer gol, ardından da İstanbulspor ve Sivasspor maçlarında ikişer gol atan Icardi, Galatasaray'ın lig şampiyonluğunu garantilediği Ankaragücü maçında iki ve sonraki Fenerbahçe derbisinde bir gol kaydederek ligdeki 22 ve toplam 23 golüyle takımının 2022–23 sezonundaki en golcü ismi oldu. Aynı zamanda yaptığı 7 asistle de Kerem Aktürkoğlu'ndan sonra takımın en çok asist yapan ismi konumunda.