Mila'nın mutfağı: Whoopie pie kremalı kurabiye

Son yıllarda, popülaritesi artan pasta tadındaki Amerikan Whoopie Pie tarifini sizlerle paylaşacağım. Bilinen ilk ticari olarak üretilen Whoopi Pie, 1925'te Lewiston Maine'deki Labadie's Bakery tarafından satıldı.

Abone Ol

Turta, sandviç kurabiye veya kek olarak kabul edilen bu tatlının günümüze gelen adını 1928’te Alman Amişlerin verdiği biliniyor.

Efsaneye göre, Amerika’da sıkı çalışmaktan bunalan Amiş erkekleri, kendilerine verilen yiyecek paketinde bu tatlıyı görünce “Whoopi Pie” (Vay canına turta) diye neşeyle bağırırlar. Böylece tatlı Whoopi Pie adını alır. Bu sıra dışı tatlıyı yapmak için özel bir beceri gerekmiyor. Orijinal tarif; krema ile tereyağına dayalı çikolatalı kurabiyeler ve kremadan oluşmaktadır.

MALZEMELER

Kurabiye için
Tereyağı 50 gr
Sıvı yağ 35 gr
Toz şeker 120 gr
Yumurta 1 adet
Yoğurt 120 gr
Un 150 gr

Kakao 40 gr
Kabartma tozu 5 gr
Vanilya 1 paket
Tuz

Kreması için

Tereyağı 100 gr
Labne 200 gr
Şeker pudrası 50 gr
Karamel

YAPILIŞI

Tatlının yapılışı oldukça kolay. Oda sıcaklığında yumuşak tereyağını şeker ve bitkisel yağ ile karıştıralım. Her şeyi bir mikser ile iyice çırpalım. Elde edilen kremsi kütleye bir yumurta ekleyelim ve iyice çırpalım.

Sonra yoğurt, tuz, vanilya ekleyelim. Her şeyi tekrar karıştıralım. Ayrı bir kapta tüm kuru malzemeleri (un, kakao ve kabartma tozu) karıştıralım. İlk sıvı karışıma ekleyin ve her şeyi güzelce karıştırın.

Sonra yoğurt, tuz, vanilya ekleyin ve her şeyi tekrar karıştırın. Ayrı bir kapta tüm kuru malzemeleri (un, kakao ve kabartma tozu) karıştırın ve ilk sıvı karışıma ekleyin ve her şeyi güzelce karıştırın.

Hamur yoğun bir şekilde bir kaşık veya sıkma torbası yardımıyla kurabiyelerimizi pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizin. Pişirme sırasında boyut olarak artacakları için kurabiyelerin yanında boş bir alan bırakın.

Önceden 180 derece ısıtılmış fırına kurabiyeleri koyalım. Kurabiyeler yaklaşık 10-12 dakikada sonra hazır olacak. Önemli olan kurutmamak, yumuşak kalmaları gerekiyor.

Şimdi kremayı hazırlayalım. Bunu yapmak için yumuşak tereyağını pudra şekeri ile çırpalım. Kütle beyaz ve kabarık hale gelmelidir. Ardından labneyi ekleyip kremamızın homojen olması için her şeyi tekrar karıştırıyoruz.

Kurabiyeler piştikten sonra soğumaya bırakılmalıdır. Daha sonra kurabiyelerin yarısını krema ile dolduralım.

Ortasına tuzlu karamel ekleyelim üzerini kremasız kurabiyeler ile kapatalım. Bu porsiyon yaklaşık 12-14 kurabiyeden oluşuyor.

Biten kurabiyeleri birkaç saat buzdolabında bekletelim. Böyle yaparsanız daha sulu ve lezzetli hale gelecektir.

Afiyet olsun…

MUTFAKTA TASARRUF

Dikkat edilmeden tüketilen her besin, enerji ülkemize, doğaya ve bütçemize zarar verir. Evde uygulayacağımız basit yöntemlerle tasarruf sağlayabilir ve gereksiz tüketimi azaltabiliriz. Bunun için tüketimde dikkatli olmalı ve tasarrufun püf noktalarını göz önünde bulundurmalıyız. Önceliklerimizi doğru belirleyerek alışverişi daha hesaplı hale getirebiliriz. Gerçekten ihtiyaç duyulan gıdalar karbonhidrat ağırlıklı değil, protein ağırlıklıdır.

Çünkü karbonhidratlar şeker metabolizmasına zarar verir ve kan şekerinde ani dalgalanmalar meydana getirir. Alışveriş sepetimizi pirinç, makarna, şeker ile doldurmak yerine süt, yoğurt, peynire yönelirsek gıda masrafımız düşecektir. Gıda alışveriş listenizde her zaman protein ağırlıklı besinler üst sıralarda olmalı. Küçük ambalaj gerektiren ürünlerde (sıvı sabun, kolonya vb.), doldurulabilir olanları tercih ederek atık miktarını azaltabilirsiniz.

Sağlık, sevgi ve lezzet ile kalın...