YAŞAM

Mısırın püsküllerini sakın atmayın! Meğer adeta şifa deposuymuş

Abone Ol

Mısır, sofralarımızda unuyla ve haşlanmış olarak sıkça tüketilen bir besindir. Vücudumuz için pek çok faydası bulunmaktadır, örneğin sindirim sağlığını destekler, göz sağlığını ve kalbi korur. Ancak, mısır püsküllerinin de atılmaması gereken önemli bir şifa deposu olduğunu biliyor muydunuz? Mısır püskülleri, tam bir sağlık kaynağıdır ve en iyi şekilde kullanılarak en verimli sonuç alınabilir.

MISIR PÜSKÜLLERİNDEN NE YAPABİLİRSİNİZ?

Mısır püskülleri genellikle çay formunda tüketilir. Birkaç doğranmış mısır püskülünü demliğe ekleyerek yaklaşık 1 kaşık kadar kullanın ve üzerine kaynar su ekleyin. Yaklaşık 20 dakika demlendikten sonra süzerek çayınızı tüketebilirsiniz. Dilerseniz içine bir dilim limon da ekleyebilirsiniz. Bu çayın yemeklerden önce içilmesi önerilir.

Mısır püskülleri bol miktarda C ve K vitamini içerir ve aynı zamanda potasyum ve antioksidanlar bakımından zengindir. Bu özellikleri sayesinde cildi kirden arındırarak sağlıklı ve parlak bir cilde katkı sağlar. Antioksidanlar aynı zamanda kalbi korumada etkilidir. Mısır püskülü çayının sindirim sistemini düzenlediği bilinmektedir ve bağırsak hareketlerini düzenleyerek kabızlık sorununu hafifletebilir.

Mısır püskülü çayı aynı zamanda cilt ve saç sorunlarına karşı koruyucu bir kalkan oluşturur. Sivilce, akne ve siyah noktaların oluşumunu azaltmaya yardımcı olur. Ayrıca, böcek ısırıklarının ve küçük kesiklerin neden olduğu kaşıntı ve ağrıyı hafifletebilir. Saçların güçlenmesine katkıda bulunarak saç dökülme problemini azaltabilir. İdrar söktürücü etkisi sayesinde zararlı toksinleri vücuttan atmaya yardımcı olur ve metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını kolaylaştırır.