YAŞAM

Paslanmış çatal bıçağı gıcır gıcır parlatıyor! Görenler yeni aldığınızı bile düşünecek

Paslanmış çatal bıçağı gıcır gıcır parlatıyor! Görenler yeni aldığınızı bile düşünecek
Abone Ol

Çatal, bıçak ve kaşıklar mutfakta en çok kullanılan eşyalardır. Ancak bu eşyaların metalden yapılması, onların zamanla paslanmasına neden olur. Paslanma hem çatal ve bıçakların görünümünü bozar hem de sağlığa zararlı olabilir. Paslanmış metallerden yemek yemek, vücuda zararlı maddelerin girmesine yol açabilir.

Bu nedenle, paslanmış çatal ve bıçaklardan kurtulmak gerekir. Ancak bunun için yeni çatal ve bıçak almanız şart değil. Evinizde bulunan bazı malzemelerle, paslanmış çatal ve bıçaklarınızı kolayca temizleyebilir ve parlatabilirsiniz. Bu sayede hem paranız cebinizde kalır hem de sağlığınız korunur.


Çok basit birkaç yöntemle paslanmış çatal, bıçak ve kaşıklarınızı ilk günkü haline çevirebilirsiniz. Öyle ki görenler yeni aldığınızı bile düşünecek. Yapmanız gerekenler ise çok basit. Mutfağınızda bulunan paslanmış metalleri onarmak için birkaç çok basit yöntem kullanabilirsiniz.

EN ÖNEMLİSİ DİŞ MACUNU


İlk olarak elinizdeki çatal, bıçak, kaşık gibi metalleri sabunlu suyla yıkayın. Yıkadıktan sonra iyice durulamayı ihmal etmeyin. İkinci aşamada Pas lekelerinden kurtulmak için bir dilim limonu tuzla ovarak metallere sürmeye başlayın. Limondaki doğal asit pasları çözülmesine yardımcı olacak. Daha sonra bir sünger ya da bez yardımıyla metalleri ovun. En çok da paslı bölgelere dikkat ederek bu işlemi gerçekleştirin.

ZIMPARA YARDIMI İLE DAHA İYİ SONUÇ ALIN

Daha iyi bir sonuç almak için metallerdeki paslı yerleri zımparalayabilirsiniz. Bunun için de bir zımpara kağıdı kullanabilirsiniz. Bu işlemi de yaptıktan sonra işlem yaptığınız tüm malzemeleri yıkayıp durulayın. Tekrar paslanmanın önüne geçmek için ise pas önleyici sprey kullanabilirsiniz.

Eğer metalleriniz çok paslandıysa aşırı kötü durumdaysa bu yöntem işinize yaramayacaktır. Dolayısıyla ya bir bıçak tamircisine götürmelisiniz ya da artık kullanmamalısınız.