Patates kızartması şüphesiz ki büyük küçük herkesin bayılarak tükettiği bir yemek. Ancak bu yemeğin çıtır çıtır olması için bilinmesi gereken bazı püf noktalar gerekiyor. İşte, dışardakileri aratmayacak patates kızartması yapmanın püf noktaları... Dışarda yediğiniz çıtır patates kızartmasını evde kendiniz de kolaylıkla yapabilirsiniz. Bunun için gerekli olan tek malzeme 1 tatlı kaşığı sirke. Kızartma yağınıza bu sirkeyi koyarak patateslerinizi kızarttığınızda istediğiniz çıtır patatesleri yapmış olacaksınız.

ÇITIR ÇITIR PATATES KIZARTMASI YAPMAK İÇİN GEREKLİ MALZEMELERİ LİSTESİ

4 adet orta boy patates (mümkünse kızartmalık olanlardan)

2 yemek kaşığı mısır nişastası

1 yemek kaşığı un

1/2 çay kaşığı tuz

1/4 çay kaşığı karabiber

 1/4 çay kaşığı toz kırmızı biber

 1/4 su bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı elma sirkesi

ÇITIR ÇITIR PATATES KIZARTMASI YAPIMI: KIZARTMA YAĞINA SOĞUKKEN BİR KAŞIK ELMA SİRKESİ KOYUN

Patatesleri soyduktan sonra ince dilimler halinde doğrayın

Doğradığınız patatesleri bir kaseye alarak üzerine mısır nişastası, un, tuz, karabiber ve toz kırmızı biberi ekleyin.

Bütün patateslerin bu malzemelerle kaplanmasına özen gösterin.

Geniş bir tavanın içerisine sıvı yağı ve 1 kaşık elma sirkesini koyduktan sonra ısınması bekleyin.

Yağınız kızdığında patatesleri tavaya koyun ve her iki tarafı da altın rengini alana kadar kızartın.

Kızaran patatesleri kağıt havlu serdiğiniz tabağa koyarak fazla yağını çektirin.

Sıcak şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...