Adıyaman peynir helvası nasıl yapılır? Malzemeleri neler? İrmik ve tuzsuz dil peyniri ile hazırlanan bu şahane tatlı tarifine hayran kalacaksınız. Yemelere doyamayacağınız bu lezzetin nasıl yapıldığına gelin birlikte bakalım... 

ADIYAMAN PEYNIR HELVASI TARİFİ

MALZEMELER:

* 1 litre su

* 750 gram toz şeker

* 500 gram irmik

* 250 gram tuzsuz dil peyniri

* 1/2 çay bardağı sıvı yağ

 ADIYAMAN PEYNİR HELVASI NASIL YAPILIR?

Derin ve büyük bir tencerede su ve şekeri orta ateşte karıştırın, bir taşım kaynatın.

Şerbete çok az yağ damlatın.

 Ocağın altını yüksek konumda tutun ve irmiği ekleyin.

Sürekli karıştırarak, irmik ve şerbetin toplaklanmasını önleyin.

Ocağı ara ara kısıp ara ara açarak ve tenceredeki karışımı ortadan kenarlara doğru çekerek kıvam almasını sağlayın.

Bu işleme irmikler tamamen yumuşayana kadar devam edin.

Ardından tencereye yağı azar azar, doğrudan irmikli karışımın üzerine dökerek ekleyin ve kaşıkla yedirin.

 Karışım kıvamını aldıktan sonra elde didiklenmiş dil peynirlerini ekleyin ve peynirler eriyip helvaya karışana kadar bu işleme devam edin.

 Sıcak olarak servis edin. Hepsi bu kadar! Afiyetler olsun…