70'den 70' e herkesin tükettiği pirinç pilavı doğru tüketilmediği taktirde tam bir zehire dönüşüyor. Bilim insanları pirinç pişirirken bazı nsanların sıklıkla yaptığı bir hataya dikkat çekti. Siz de pirinç pilavınızı yaparken yıkamadan ve suda bekletmeden tüketiyorsanız aman dikkat! Pirincin içeriğindeki arsenik maddesi kanseren neden oluyor. Peki pirinç nasıl tüketilmeli? Bir gece önceden suya konur mu? İşte merak edilenlerin yanıtı...
Ana yemeklerimizin en temel gıdası olan pirinci tüketirken yaptığımız bir yanlış sağlığımızı ciddi anlamd tehlikeye sokuyor. Son zamanlarda gıda korsanları, pirinç pilavının fiyatındaki yükselişi fırsat bilerek, pilavın içerisine arsenik, plastik vb. maddeler karıştırarak piyasaya sürüyor. Bu enfes besin bu sebepke doğru pişirilediği taktirde kansere yol açıyor. Yıkamadan ve öncesinde suda bekletmeden pirinci tencerede suyunu çekene kadar pişirmek, kanserden tutun da diyabete ve kalp hastalıklarına yol açıyor.
PİRİNÇ EN SAĞLIKLI NASIL PİŞİRİLİR?
Pirinç pilavınızı yapmadan önce mutlaka suda bekletin. Suda beklettiğiniz pirincinizin üzerineki yabancı maddeler pirinçten ayrışacaktır. Pişirmeden önceki yıkamaktan bahsetmiyoruz, Eskiden annelerimizin yaptığı gibi bir gece önceden mutlaka pirincinizi ıslatın ve öyle tüketin. Aksi taktirde tüketilen pilavınızın hiçbir besin değeri olamyacağı gibi bir de pilav diye zehir yiyebilirsiniz.
PİRİNÇ SICAK SUYLA MI ISLATILIR, SOĞUK SUYLA MI?
Pilavınızı sıcak suyla ıslatın. Sıcak suyla ıslattığınız pirincinizin nişastası akacak ve pirincinizin lapa olmasını önleyecektir.
PİRİNÇ PİLAVI PİŞTİĞİNİ NASIL ANLARIZ?
Pirincinizin piştiğini suyunu çekmesinden ve üzerinin göz göz olmasından anlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra karıştırırken tane tane olmasından pirincinizin kolaylıkla piştiğini anlayabilirsiniz.