Poşet çay hem temizlik bakımından hem de pratiklik bakımından tercih edilir. Ama poşet çaylar hakkındaki ortaya çıkan son bilgiler ağzınızın tadını kaçıracak. Uzmanlar poşet çayların bir kısmında sıcak suyla temas edildikten sonra tehlikeli bir maddenin ortaya çıktığını ve bunun da bağışıklık sitemini düşürdüğünü ve kısırlığa yol açtığını bildiriyor. Ortaya çıkan maddenin vücutta dağıldığını bildiren uzmanlar bunun kısa ve orta vadede hasarlara neden olduğunu bildiriyor. 

ÇAY DEMLEMİNİN PÜF NOKTASI

Çok sayıda çay demleme yöntemi bulunuyor. Çay demleme yöntemi çayın tadın değiştiriyor. Peki, en iyi çay nasıl demlenir?

Çay demlerken alt demlikteki su kaynadıktan sonra üstteki demliğe koyulur. Orta boy demlikler için 5 yemek kaşığı çay ilave edilir. Daha sonra alt demliğe soğuk su ilave edip, suyun kaynamasını beklenilir. Su kaynarken üst demlikteki çay çöker, demlenir ve kıvama gelmiş olur. 10 dakikalık bir bekleme süresinin ardından çay servis edilmeye hazır hale gelir.