Türkiye Ramazan'da en çok lahmacun ve profiterol siparişi verdi. Trendyol’un Yemek uygulaması ramazan ayındaki vatandaşların yemek tercihlerini açıkladı. Uygulama verilerine göre, tüm zamanlarda olduğu gibi iftar sofralarının da gözdesi lahmacun oldu. Profiterol ise güllaç ve baklavayı geçerek en çok tercih edilen tatlı oldu. Sahurda ise siparişler yüzde 24 arttı.
Ramazan ayında lahmacundan sonra en çok tercih edilen yemekler; hamburger, çiğ köfte, Adana dürüm ve tavuk döner olarak sıralandı. En çok tercih edilen tatlılar ise; profiterol, soğuk baklava, waffle, ekler ve kazandibi oldu. Dünya mutfağından ise köri soslu tavuk öne çıktı.
TÜRKİYE RAMAZAN'DA EN ÇOK MERCİMEK ÇORBASI İÇTİ
Ramazan'da Türkiye çorba tercihini mercimek çorbasından yana kullandı. Mercimek çorbasınıet suyu çorbası ve ezogelin çorbası takip etti. Ramazan’da en çok tercih edilen içecek ise ayran oldu. Ramazan ayı boyunca kahve tutkunları bu tutkusundan da vazgeçmedi. Ramazan ayında en çok tercih edilen 5 kahve; latte, iced latte, filtre kahve, flat white ve americano olarak öne çıktı.
TÜRKİYE'NİN EN POPÜLER İFTAR MENÜSÜ
Uygulama verilerine göre, Türkiye’nin iftar menüsü ‘mercimek çorbası, lahmacun, içli köfte, ayran ve profiterolden oluştu. Sahur menüsünde ise lahmacun, tavuk tantuni ve ayran yer aldı. Ramazan ayında sahur vakti siparişleri ise yüzde 24 arttı. Ramazan ayında en çok tercih edilen yemek kategorileri döner, hamburger, pizza, tavuk ve tatlı olarak sıralandı. Sahurda en çok tercih edilen kategoriler ise pizza, çiğ köfte, sokak lezzetleri, döner ve hamburger oldu.
Bursa, Antalya ve Kocaeli yemek siparişlerinde öne çıktı Trendyol Yemek verilerine göre ramazan ayında en çok sipariş veren iller İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra Bursa, Antalya ve Kocaeli oldu. Ev yemeklerinde de İstanbul, İzmir ve Ankara ilk üç sırada yer alırken, bunları Bursa ve Eskişehir takip etti. Deniz ürünleri siparişlerinde de yine üç büyük il ilk üç sırada yer alırken, Antalya ve Bursa bu kategoride de öne çıktı.