GÜNCEL

Rana Cabbar evli mi, eşi kimdir? Rana Cabbar çocukları var mı?

Abone Ol

Aşk-ı Memnu dizisindeki Süleyman Efendi rolüyle akıllara kazınan usta oyuncu Rana Cabbar, yoğun bakımda tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 78 yaşında ölen usta oyuncunun ardından hayatı merak da konusu oldu. Son olarak Beyoğlu'nda bir otelde yalnız yaşayan Rana Cabbar evlendi mi, çocuğu var mı? Rana Cabbar bir kez evlilik yaptı. Bu evliliği 13 yıl sürdü. Fakat bu evlilikten Rana Cabbar'ın bir çocuğu olmadı. Daha sonra Rana Cabbar hiç evlilik yapmadı. 

1964 yılında bir tiyatro oyunu ile sahneyle tanışan Rana Cabbar aynı zamanda Yavuz Turgul ve Ömer Kavur gibi Türk sinemasının ünlü yönetmenleri ile de çalıştı.

Ajansı acı haberi duyurdu

Ajanstan yapılan açıklamada "Değerli oyuncumuz Rana Cabbar’ı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz" ifadeleri kullanıldı.

Rana Cabbar kimdir?

ana Cabbar, 1945 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Sonraki yıllarda Ankara'ya taşınan usta oyuncu ve Ankara Sanat Tiyatrosu'nun kuruluş çalışmalarında yer aldı. Uzun zaman AST bünyesinde oyunculuk yapan Rana Cabbar, farklı tiyatrolarda da çalışmalar yaptı.

Uğur Mumcu'nun yazdığı "Sakıncalı Piyade" oyunundaki, "sakıncalı" rolünü ilk oynayan aktör olarak sanat tarihinde yerini aldı. Kariyeri boyunca tiyatronun yanı sıra, sinema çalışmaları da yapan Rana Cabbar, Erden Kıral, Ömer Kavur, Şerif Gören ve Yavuz Turgul gibi Tür sinemasının en önemli yönetmenleri ile birçok projeye imza attı. Aşkı Memnu dizisindeki Süleyman Efendi karakteri ile milyonlar tarafından tanınan Rana Cabbar aynı zamanda, Beyaz Gelincik, Vezir Parmağı, Çarşı Pazar, Benim İçin Üzülme, Hayat Devam Ediyor, İki Yaka Bir İsmail, Büyük Oyun, Şahmaran, Adem İle Havva ve Hakkari’de Bir Mevsim isimli projelerde yer aldı.