Sevdiklerine tatlı bir sürpriz yapmak isteyen ve elinin lezzetine güvenenler, herkesin bayılarak yiyeceği bir tatlı hazırlamaya ne derseniz? Sizinle paylaşacağımız özel tarif; tarihi Osmanlı Mutfağı'na kadar dayanan ve hemen hemen herkesin sevdiği şerbetli tatlıların arasında öne çıkanlardan olan revani tatlısı. Her tarifte olduğu gibi, revani tatlısını hazırlamanın da bazı püf noktaları var. Revani tatlısı nasıl yapılır? Revani tatlısı yapımı, tarifi... Merak edenler için enfes revani hazırlanışı haberin devamında...

REVANİ TATLISI İÇİN MALZEMELER

Revaninin keki için gerekli malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Revanin şerbeti için gerekli olan malzemeler

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı seker
  • Yarım limonun suyu

REVANİ TATLISI HAZIRLANIŞI

  1. Revaninin yapımı için ilk olarak şerbet hazırlanır. Tencereye alınan şeker ve su, kaynayınca kadar ısıtılır. Kaynama işlemi gerçekleştikten sonra tencerenin içine yarım limonun suyu eklenerek, 1-2 dakika daha kaynatılarak tencerenin altı söndürülür.
  2. Revaninin kekinin hazırlığı için; yumurta ve şeker bir kabın içince iyice çırpılır.
  3. Çırpılan karışımın içine; sıva yağ, yoğurt ve irmik eklenerek karıştırılır.
  4. Son aşama olarak kabın içerisine; un, kabartma tozu ve vanilya eklenerek iyice çırpılır.
  5. Hazırladığınız kek karışımı, daha önceden yağlamış olduğumuz fırın kabına/tepsiye dökülür.
  6. Revani kekini pişirmek için fırın 170 dereceye ayarlanır ve üstü kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirilir.
  7. Fırından alınan revani keki, ilk sıcaklığınının çıkmasının ardından dilimlere ayrılır ve sıcak kekin üstüne soğumuş olan şerbet dökülür.
  8. Şerbet ile buluşan kek, 1-2 saat dinlenlenrilmesinin ardından servise hazırdır. İsterseniz üzerine hindistan cevizi ve fıstık vb. ilave ederek de servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

REVANİ TATLISI KAÇ KALORİDİR?

Tatlıları hemen hemen herkes severek tüketse de, gereğinden fazla yememeye dikkat etmek gereklidir.

Bir normal dilim revani tatlısında yaklaşık 348 kcal bulunmantadır.

Muhabir: Yazar Silinmiş