YAŞAM

Saçlardaki beyazları boya kullanmadan kapatan mucize kür! İki malzeme ile inanılmaz sonuç

Abone Ol

Saç beyazlaması bazılarının canını sıkabilir. Beyazlayan saçları yok etmenin tek yolu boya değil. Doğal yöntemlerle de beyaz saç kabusuna son verebilirsiniz. Üstelik sadece iki malzeme ile. Hem çok para vermeyeceksiz hem de sağlığınızdan olmayacaksınız. Beyazlayan saçlarınıza uygulayacağımız bu doğal yönteme bayılacaksınız. Üstelik haftada iki kez uygulamanız yeterli olacak. Beyazlayan saçlar yaşlanmanın belirtisi olarak gözükse de erken yaşta da saç beyazlaması görülebiliyor. İşte saçlarınızı eski haline kavuşturacak o yöntem...

PATATES KÜRÜ NASIL YAPILIR?

Beyazlayan saçları herhangi bir kimyasal madde kullanmadan siyah rengine döndürebilmek için uygulanması gereken yöntemlerin başında patates kürü gelmektedir. İlk olarak patateslerinizin kabuklarınızı güzelce yıkayın ve ardından kabuklarını soyun.Kabukları uygun boyuttaki bir tencerenin içerisine alın. Patates kabuklarını tencere içerisine aldıktan sonra tencerenin içerisine suyu doldurun ve 30 dakika kadar bu şekilde kaynamasını sağlayın. Kaynama işlemi tamamlandıktan sonra patates kabuk suyunu güzelce süzün. Uygun bir sprey şişesinin içerisine aldıktan sonra soğuyan patates kabuğu suyunu temiz saçınıza saçlarınıza sıkın. Haftada 2 - 3 kez düzenli olarak uygulamayı ihmal etmeyin.

PATATES KABUĞUNUN FAYDALARI

Patates kabuğunun faydası saymakla bitmiyor. İşte onlardan bazıları...

İyi bir manganez kaynağıdır

Manganez, protein, karbonhidrat ve kolesterol işlemede önemli bir rol oynar ve aynı zamanda kemik oluşumunda yer alabilir. İri bir patatesin kabuğunda önerilen günlük ihtiyacın yüzde 33'ü bulunur.

Patatesin kabuğunda aynı zamanda oldukça yoğun C vitamini de bulunmaktadır. İri bir patatesin kabuğunda 29 mg C vitamini bulunur. İri bir patateste  7 gram lif vardır ama kabuksuz olduğunda bu oran sadece 1 grama düşer. 

Vitamin B6 açısından zengindir

Bu vitamin, kardiyovasküler, sindirim, bağışıklık kas ve sinir sistemleri için önemlidir. Ayrıca beyin hormanları için faydalıdır. Kabuklu iri bir patates günlük B6 vitamin ihtiyacının yüzde 46'sını karşılar.