Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat ve Kültür Yönetimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Marcus Graf, Sanat ve Kültür Yönetimi Bölümü okumak için nedenleri şu şekilde sıraladı:
İŞ OLANAKLARI
Sanat ve Kültür Kurumları: Sanat galerileri, müzeler, bağımsız sanat alanları, tiyatrolar ve festivaller gibi kurumlarda yönetici, koordinatör veya programcı olarak çalışabilirsiniz. Sivil Toplum Kuruluşları (STK): Sanat ve kültür alanlarında faaliyet gösteren STK'larda proje yöneticisi veya iletişim sorumlusu olarak çalışabilirsiniz.
Kamu Kurumları: Kültür Bakanlığı, belediyeler ve diğer kamu kurumlarında kültür ve sanat politikalarının geliştirilmesinde ve uygulanmasında rol alabilirsiniz.
Özel Sektör: Sanat ve kültür danışmanlığı firmalarında, özel sanat koleksiyonlarının koleksiyon yönetimi alanında, prodüksiyon şirketlerinde veya medya kuruluşlarında çalışabilirsiniz. Eğitim: Lise veya üniversite seviyesinde sanat ve kültür yönetimi ile ilgili dersleri verebilirsiniz.
Girişimcilik: Kendi sanat ve kültür girişiminizi kurabilirsiniz.
Serbest Meslek: Bağımsız küratör, sergi tasarımcısı, sanat yazarı, sanat eleştirmeni, sanat danışmanı, editör veya sanat rehberi olarak çalışabilirsiniz.
ENTELEKTÜEL BİRİKİM VE YARATICI DÜŞÜNME BECERİLERİ
Sanat ve Kültür Yönetimi Bölümü, sanat ve kültür kuramları, estetik ve sanat felsefesi, sanat tarihi gibi kuramsal dersler aracılığıyla entelektüel birikiminizi, yaratıcı düşünme ve problem çözme becerilerinizi geliştirir.
İLETİŞİM VE SUNUM BECERİLERİ
Sanat ve Kültür Yönetimi eğitimi, açık ve net bir şekilde sözlü ve yazılı iletişim kurma ve sunum becerilerinizi geliştirir.
ORGANİZASYON VE YÖNETİM BECERİLERİ
Sanat ve Kültür Yönetimi eğitimi, etkinlikleri planlama, organize etme ve yönetme becerilerinizi geliştirir.
PAZARLAMA VE TANITIM BECERİLERİ
Sanat ve Kültür Yönetimi eğitimi, sanat ve kültürel faaliyetleri pazarlama ve tanıtma, izleyici geliştirme becerilerinizi geliştirir.
PROJE YÖNETİMİ BECERİLERİ
Sanat ve Kültür Yönetimi eğitimi, projeleri planlama, yürütme ve değerlendirme becerilerinizi geliştirir.
KÜLTÜREL FARKINDALIK
Sanat ve Kültür Yönetimi eğitimi, farklı kültürler ve sanat akımları hakkında bilgi edinmenizi sağlar.
FARKLI ALANLARA AÇIKLIK
Sanat ve Kültür Yönetimi eğitimi, sunduğu multidisipliner ve kültürler arası bakış açısıyla, farklı alanlarla ilgili bilgi edinme ve uzmanlaşma fırsatı sunar. Bu eğitim, bütüncül bir perspektif kazandırarak, kariyerlerinizde stratejik ve etkili kararlar almanızı sağlar.
GÖRME BİÇİMLERİ VE ESTETİK ALGI
Sanat ve Kültür Yönetimi eğitimi, görme biçimlerini ve estetik algılarınızı geliştirir, sanat eserlerini ve kültürel fenomenleri derinlemesine anlama, değerlendirme ve yorumlama becerisi kazandırır.
KÜLTÜRE KATKI
Sanat ve Kültür Yönetimi eğitimi, sanat ve kültürel faaliyetlerin gelişmesine ve yaygınlaşmasına katkıda bulunmanıza yardımcı olabilir.
DHA