Türkiye nefesini tuttu 14 Mayıs Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kilitlendi. Türkiye'nin sandık başına gideceği seçimde 4 aday cumhurbaşkanı olmak için yarışacak. Okullarda kurulacak olan seçim sandıklarında görevli olmak isteyen vatandaş ise araştırmaları hızlandırdı YSK seçim görevlisi olmak içi başvuru şartlarını duyurmuştu. Buna göre seçimlerde görevli olacak vatandaşların 18 yaşından büyük olması, TC vatandaşı olması ve hiçbir parti üyesine dahil olmaması aranan şartlardan biri. Ayrıca seçim görevlisi, sandık görevlisi olmak için online başvurular geçerli olmayacak. Görevli olmak isteyen kişi bizzat kendisi gidip başvuru yapmalıdır.
Siyasi partiler, seçime girecekleri bölgedeki sandık görevlilerini belirlemek için Yüksek Seçim Kurulu'na başvuruda bulunurlar.
Seçimde görev yapan iki çeşit sandık görevlisi bulunmaktadır. Bunlardan birincisi sandık kurulu görevlisidir. Bu görevli kamu çalışanları arasından YSK tarafından belirlenir. Diğeri ise siyasi partilerin belirlediği sandık görevlileridir.
Peki, sandık görevlisi ücreti ne kadar, sandık görevlisi nasıl olunur ve nereye başvuru yapılır? İşte, sandık görevlisi başvurusu ve konu hakkında bilgiler.
Bu seçim sandıklarına görev almak isteyenlerin ise belirli şartları sağlaması gerekiyor. Siyasi partiler, seçime girecekleri bölgedeki sandık görevlilerini belirlemek için Yüksek Seçim Kurulu'na başvuruda bulunurlar. Diğer yandan Gerekli şartları sağlayan ve seçimlerde görev yapanlara ödemeler gerçekleştirilir. 14 Mayıs’ta düzenlenecek seçimlerde görev yapmak isteyenler için Yüksek Seçim Kurulu (YSK) henüz başvuru işlemlerine ilişkin bir tarih açıklaması yapmadı.
Sandık görevlisi ücretleri
14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek seçimlerde görev alacak sandık görevlisi ücretleri henüz açıklanmadı. Konuyla ilgili Yüksek Seçim Kurulu’nun yapacağı açıklamaları intenethaber'den takip edebilirsiniz.
2019 yılında yerel yönetimlerin belirlendiği seçimde sandık görevli ücretleri şöyleydi;
Başkan ve Üyeler: 261,00 TL
Siyasi Parti Temsilcileri: 130,00 TL