Yemeklerimize ve salatalarımıza lezzet katan soğanın sayısız faydası bulunuyor. Soğanın içerisinde bulunan antioksidanlar sağlığımız açısından oldukça yararlı bileşenler içermektedir. Bu faydalı sebze bir de sütle birleşince sağlığa olan faydaları neredeyse iki katına çıkıyor. haber7'de aktarılanlara göre; Soğanlı süt kürünün kalbi güçlendirdiği, taşıdığı esterler kanın pıhtılaşmasını önlediği, kan yapımını yardımcı olduğu ve kan basıncını düşürdüğü öğrenildi.

Hepsi tek başına doğal bir mucize olan süt,sarımsak ve soğan bir araya gelince, vücut için inanılmaz faydalar sağlayabiliyor. Bu karışımı özellikle çocukların tüketmesi gelişimleri açısından inanılmaz fayda sağlamaktadır. Soğanlı süt kürünün hastalıklara yakalanmama konusunda ciddi faydaları bulunmaktadır. Özellikle enfeksiyon hastalıklarına karşı bir mucize olan bu karışım zengin bir besin kaynağıdır.

SOĞAN VE SÜT KARŞIMININ FAYDALARI NELER?

*Alzheimer’a da iyi geldiği söyleniyor.

*Safra kesesi salgısını arttırdığı ve taş oluşumunu önlediği bilinmektedir.

*Soğanlı süt kürünün düzenli olarak kullanımı kanser üzerinde olumlu etkiler gösterdiği söylenmektedir.

*Soğanlı süt kürünün aynı zamanda Kalp ve kanser hastalıkları yanında bunama hastalığına da iyi geldiği bilinmektedir.

*Ayak, bacak ve vücudunuzun belirli yerlerinde ödem oluşuyorsa,  akşam yemeğinden 1 saat önce soğanlı süt kürünü içmeniz faydalı olacaktır.

Soğanlı süt kürü nasıl yapılır?

Sütün içine soğan ve sarımsak koyup kaynatın. Ilık haldeyken süzüp için.

Yarım litre sütün içine ince kıyılmış bir iri soğan ve 4-5 diş yine ince kıyılmış sarımsak koyup kaynatın. Ilık halde süzün.

İçerisine iki çorba kaşığı süzme bal ilave edip gün içerisinde aralıklarla bir tatlı kaşığı içebilirsiniz.

SARIMSAKLI SÜT KÜRÜ NASIL YAPILIR?

Sağlık dostu olan sarımsak, sütle birlikte tüketildiğinde yine soğan ve süt kürü gibi vücuda inanılmaz katkısı olan iki besindir.

Hergün bir bardak süte eklenen sarımsak astım hastalıklarının tedavi edilmesine yardımcı olmaktadır.

Bunun yanı sıra sarımsak kadınlarda doğurganlığı arttırıcı özelliğe sahiptir.

Vücuttaki toksinlerin dışarı atılmasını sağlayan sarımsaklı süt, sarılık hastalığının da tedavisine yardımcı olmaktadır.