Tava böreği nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Püf noktaları neler? İster kahvaltılarınızda, ister beş çaylarında tüketebileceğiniz şahane bir lezzet olan tava böreğini sizler de mutlaka denemelisiniz. Sosuna soda koyarak çıtır çıtır bir lezzet elde edebileceğiniz bu tarife bayılacaksınız. İşte tava böreği tarifi... 

TAVA BÖREĞİ TARİFİ MALZEMELER: 

Sosu İçin:

1/2 su bardağı süt

1/2 çay bardağı sıvı yağ

1/2 su bardağı soda

2 adet yumurta

1 çay kaşığı tuz

İç Harcı İçin:

4 adet haşlanmış patates

1 çay kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pul biber

1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

1 su bardağı beyaz peynir (yumuşak, ufalanmış)

1/2 demet kıyılmış maydanoz

Diğer Malzemeler: 3 adet yufka

1/2 su bardağı kaşar peyniri

3 tatlı kaşığı tereyağı

HAZIRLANIŞI: 

Bir kasede yarım su bardağı süt, yarım çay bardağı sıvı yağ, yarım su bardağı soda, 2 adet yumurta ve 1 çay kaşığı tuzu ekleyip karıştıralım.

4 adet patatesi haşlayalım ve püre haline gelene dek ezelim.

1 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pulbiber, 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri ve 1 su bardağı yumuşak beyaz peynir ekleyelim ve güzelce karıştıralım.

Yarım demet incecik doğradığımız maydanozu da ekleyin ve hepsi bu kadar! 

Yufkalardan birini tezgaha serin.  İlk başta hazırladığımız sostan yufkanın her yerine gelecek kadar ekleyin ve sosu yufkanın her yerine yedirin. Tarifin püf noktası aslında burası. Sosu böreğinizin her tarafına eşit olarak dağıtmaya özen gösterin. 

Hazırladığımız iç harcı yufkanın tam ortasına ekleyip elimizle yufkanın her yerine dağıtın. İç malzemeyi güzelce dağıttıktan sonra yufkanın alt kısmından yukarıya doğru sarın.

Sardıktan sonra bir ucunu içe doğru kıvırıp rulo haline getirin. 

Diğer 2 yufkayı da sarıp tavada pişirme kısmına geçin. 

Böreği pişireceğimiz tavayı ısıtalım ve 2 tatlı kaşığı tereyağını ekleyip eritin.

Rulo haline getirdiğimiz ilk yufkayı tavanın tam ortasına yerleştirelim ve hazırladığımız diğer yufkaları etrafına sarın.

Yufkaların tavaya iyice yerleşmesini sağlayalım ve üstte kalan kısma fırça yardımıyla yarım tatlı kaşığı tereyağını sürün.

Böreğimizin her bir yüzünü 5 dakika yüksek ateşte, 15 dakika kısık ateşte pişirelim. Ara ara spatulayla altta kalan yüzeyi kontrol edin. 

Pişen yüzeyine kalan yarım tatlı kaşığı tereyağını sürelim ve böreği bir servis tabağına alın. 

10 dakika kadar oda sıcaklığında bekletin. Hepsi bu kadar, bu tariften asla vazgeçemeyeceksiniz. 

TAVA BÖREĞİ KAÇ YUFKADAN OLUR? 

3 adet yufkadan tava böreğinizi yapabilirsiniz. 

TAVA BÖREĞİ NE KADAR SÜREDE PİŞER?

Daha önceden ısınan tavada 25 ila 30 dakika arasında tava böreğinizi pişirebilirsiniz. 

TAVA GÖREĞİ ÖNCEDEN YAPILIR MI? 

Buzdolabında bir gece önceden bekletebilirsiniz.