YAŞAM

Tencereye bir adet eklemeniz yetiyor! Bulgur pilavının parmak yedirten hali

Tencereye bir adet eklemeniz yetiyor! Bulgur pilavının parmak yedirten hali
Abone Ol

Hem besin değerleri hem de pratikliği nedeni ile bulgur pilavı sofraların vazgeçilmezlerinden biridir. Bulgur pilavı zaten yeterince doyuyabiliyor diyebilirsiniz ama size vereceğimiz bu sır ile bulgur pilavını daha da doyucu hale getirmeniz mümkün. Bulgur pilavı yaparken tencereye bir adet katın hem lezzetini katlayın hem de doyuruculuğunu artırın. Bir adet patatesi bulgur pilavına katarsanız sofradan bir tabak yemek yiyip kalkabilirsiniz. Peki ama iyi bir bulgur pilavı nasıl yapılmalı?

ÖNEMLİ PÜF NOKTALARI

Sakın ıslamayın! Bulgurunuzu önceden yıkayın. Bulguru ıslatmak, pilavın kıvamını bozar. Bu nedenle, bulguru yıkayarak temizleyin. 

Tencerenize yağı koyun ve yağın kızmasını bekleyin. Tereyağ daha lzzetli olmasını sağlayacaktır. Yağın kızması, pilavın lezzetini arttırır.

Bulguru yağda kavurun. Bulguru yağda kavurmak, pilavın daha lezzetli olmasını sağlar.

BULGUR PİLAVI TARİFİ

1 adet orta boy patates,  biraz sıvı ve tereyağ, 1 adet küp doğranmış domates , yarım yemek kaşığı salça, 2 su bardağı bulgur 4 su bardağı sıcak su

NASIL YAPILIR?

Patatesler kabukları soyulup doğranır. Tencereye yağ ve patatesler alınır. 5 dakika kadar yumuşayıncaya kadar kavrulur. Salça ve domates eklenir. 5 dakika daha kavrulur. Yıkanmış bulgur ilave edilip 1-2 dakika daha çevrildikten sonra sıcak su, tuz, baharat eklenir. Suyu çekinceye kadar orta ateşte pişirilir.