GÜNCEL

Ufuk Özkan son hali, hasta mı? Ufuk Özkan'a ne oldu, hastalığı ne duyan kahroldu

Abone Ol

Birçok dizide rol alan, birçok programda sunuculuk yapan Ufuk Özkan'ın sağlık durumu hakkındaki son gelişmeler sevenlerini üzdü. Ekranlardan uzak kalan, ortalıklarda çok görünmeyen oyuncu Ufuk Özkan'ın karaciğer nakli için başvurduğu ortaya çıktı. Sürekli zayıflayan, son hali kafa karıştıran  48 yaşındaki Ufuk Özkan'a ne oldu, Bağışıklık sisteminin çöktüğü konuşulan ünlü isim son hali ile araştırılıyor. Peki, Ufuk Özkan hastalığı nedir, hasta mı? İşte, tüm merak edilenler…

Ufuk Özkan hasta mı?

Geniş Aile dizisindeki Cevahir rolü ile ünlenen oyuncu Ufuk Özkan'ın yaptığı yanlış diyet ile 5-6 kilo vermek isterken 17 kiloya yakın kilo kaybettiği ortaya çıktı.

Sağlığını tehdit eden bu durum hakkında ilk açıklama oyuncunun kendisinden geldi.

Ufuk Özkan hastalığı ne?

Yer alacağı bir proje için Hollywood diyeti ile zayıflayan ancak hedeflenin üzerinde kilo kaybeden Ufuk Özkan'ın bağışıklık sistemi çöktü.

Buna bağlı olarak doktora giden Özkan'ın siroz hastası olduğu ortaya çıktı. Karaciğeri iflas eden ünlü ismin 12 ay içerisinde karaciğer nakli olması gerektiği yönünde haberler gündeme gelince oyuncudan açıklama gecikmedi. İşte, Ufuk Özkan'ın sağlık durumu hakkındaki o paylaşımı:

Karaciğer nakli nedir, ne kadar sürer?

Karaciğer vücudumuzda yaşamı sağlayan biyokimyasal maddelerin ve metabolizmanın düzenlenmesi ve denetlenmesini sağlayan, vücut için hayati maddeleri üreten, vücut için zararlı maddelerin uzaklaştırılmasında veya etkisizleştirilmesinde görev yapan ve bunlar dışında sayısız daha pek çok görevi yerine getiren yaşamsal bir organdır. Tüm bu önemli fonksiyonları nedeniyle karaciğerde yaşanan yetmezlik durumlarında hastanın yaşamını devam ettirebilmesi için yeni bir karaciğer dokusunun vücuda nakledilmesi gerekir.

Karaciğer nakli ile, hastanın vücut dokularına uyumlu olduğu tespit edilen karaciğer dokusu donör vücudundan alınarak hasta vücuda nakledilir, hastanın kan dolaşımı ile safra yollarıyla irtibatlı hale getirilir. Bu sayede nakledilen karaciğer dokusu yaşamını sürdürdüğü yeni vücutla uyumlu hale gelerek büyür ve yeni karaciğer organı olarak faaliyet göstermeye başlar. Bununla birlikte, yeni yerleştirilen karaciğer dokusu, başka bir kişinin özelliklerine sahip olduğundan hastanın vücut hücreleri tarafından yabancı doku olarak algılanabilir ve bağışıklık sistemi tarafından vücuttan uzaklaştırılmaya çalışılabilir. Bu nedenle nakil sonrası dönemde hastalar bağışıklık sistemini baskılayan ilaçlar kullanmak zorunda kalır. İlaçların yetersiz kaldığı durumlarda nakledilen dokunun zaman içinde ölmesine, nakil süreci veya ilaçlar nedeniyle çeşitli sağlık problemlerinin gelişmesine neden olabildiğinden karaciğer nakil sürecinin dikkatli ve kontrollü şekilde, konunun uzmanı sağlık profesyonellerinin gözetimi altında yönetilmesini gerektirir. Bu amaçla karaciğer nakli konusunda tecrübeli ve uzmanlaşmış sağlık kuruluşlarında karaciğer nakil birimleri oluşturulmuştur.