ATA İttifakı adayı Sinan Oğan, YSK'nın resmi olmayan sonuçlarına göre 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekilliği seçimlerini yüzde 5.2 oy oranı ile tamamladı. 

Oğan'ın oy oranının belli olmasının ardından ise Meclis'e giremeyen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan açıklama geldi. 

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada seçmenlerinden özür dileyen Özdağ, şu ifadeleri kullandı: 

"Sevgili Zafer Partililer, Cumhuriyetimizin 100. Yılında Atatürk’ün ruhunu şad edecek bir sonuç alamadığım ve sizleri zafere götüremediğim için hepinizden özür dilerim. Evet, seçimlerin 2. Tura kalmasını sağladık. Ancak bu sonucu bir başarı olarak görmüyorum. 13 milyon sığınmacı ve kaçağın yaşadığı bir ülkede daha fazla oy almalıydık. Ve artık ne yazdık ki, bu 13 milyon sığınmacı ve kaçağın vatanlarına dönmesi çok daha zor hale gelmiştir. Hepinize çok ağır şartlar altında göstermiş olduğunuz çaba ve sizin değil benim uğramış olduğum mağlubiyete rağmen açıkladığımız destek mesajları için teşekkür ediyorum. 2. Turda Türkiye’nin ve Türk Milleti’nin güvenliği için gereken adımları Dr. Sinan Oğan bey ile birlikte gereken adımları yetkili kurullarımızda görüşerek atacağız."