Ürdün Petra Antik Kenti (10)

Abone Ol

Petra için kaç gün ayırmak gerekli?

Bu sorunun cevabı tamamen kişisel. Ama fikir olması açısından biraz bilgi paylaşalım.

Öncelikle her halükarda buraya en az 1 gün harcayacağınızı belirtelim. İkinci hatta üçüncü gün durumu, sizin Petra’da yapmak istediğiniz şeylere göre değişecek.

İlk değişkenimiz, meşhur El Khazne fotoğrafı. El Khazneyi, tam kaşısındaki tepeden ve yukarıdan görmek ve burada 1 kare bile olsa fotoğrafınız olsun istiyorsanız, bunun bir bedeli olacak. Bu bedel de zaman ve fiziksel efor olacak. Bu fotoğrafın neden bu kadar çok zamana mal olduğunu yazının ilerleyen kısımlarında anlatacağız.

İkinci değişken ise Ad Deir’e gitmek isteyip istemediğiniz. Ad Deir’e geze geze ulaşmak ciddi manada çok zaman alıyor. Eğer “kardeşim ben kapıdan giricem, El Khazne’de takılmayacağım, dosdoğru yürüyeceğim” derseniz belki bu süreyi yarım güne indirme şansınız olur. Ama hem o hem El Khazne ve Petra’nın diğer bölümleri bir arada aynı gün oldukça zor.

Bizim Petra’da sadece 1 günümüz vardı. Dolayısıyla yukarıda bahsettiğimiz iki seçenekten birini, ikisini birden çok istediğimiz halde seçmek zorunda kaldık. El Khazne’nin büyüsüne öyle bir kapıldık ki, ilk seçeceği seçtik. Fakat iki gün vaktimiz olsaydı, hiç düşünmeden ikinci günü Ad Deir’e yürümek için harcardık.

Petra Antik Kenti giriş ücreti/bilet nasıl alınır?

Giriş için hem internetten, hem de ziyaretçi merkezindeki gişelerden alabilirsiniz. Fakat ziyaretçi merkezinde kuyruk beklemenizi asla istemeyiz. Orada saçma sapan harcayacağınız vakti, Petra’yı keşfederek değerlendirmek dururken neden sıra bekleyesiniz ki?

Petra’nın giriş ücreti ile ilgili ilginç bir ayrım var. Eğer Ürdün’e, sadece Petra’yı görmek için geliyor ve ülkeye giriş yaptığınız gün Petra’ya giriş yapıyorsanız, bilet ücreti artıyor. Ama eğer ülkeye giriş yaptıktan sonra en az 1 gece Ürdün’de konaklarsanız fiyatlar düşüyor.

Eğer ülkeye girdiğiniz gün Petra’ya giriş yaparsanız ücret 90 JOD. En az 1 gece konakladıktan sonra giriş yaparsanız ise tek günlük giriş 50 JOD. Bu biletler sadece Petra’ya giriş için kullanılabiliyor. Eğer az sonra bahsedeceğimiz Petra by Night eğlencelerine katılmak isterseniz, ayrıca bilet almanız gerekiyor.

Standart giriş için fiyatları aşağıda listeliyoruz. Bunlara alternatif olarak rehberli girişler, antik kenti Club Car ile gezmek vb farklı seçenekler var.

Bunlardan birini satın almak isterseniz fiyatları bu linke tıklayarak kontrol edebilirsiniz.

Tek günlük giriş

50 JOD

2 günlük giriş

55 JOD

3 günlük giriş

60 JOD

Yukarıda bahsettiğimiz bilet türleri, ucuz olmasına rağmen sadece Petra’ya giriş sağlıyor. Eğer Ürdün gibi zengin tarihe sahip bir ülkenin tüm nimetlerinden yararlanmak istiyorsanız, sadece Petra’ya değil, her yere girerken giriş ücreti ödemek zorunda kalacaksınız.

Devamı yarın...