MAGAZİN

Üzüm çekirdeği hangi hastalıklara iyi gelir? Çöp sanıp atıyoruz, 3 hafta yiyin bakın vücudunuzda neler olacak?

Abone Ol

Yaz aylarının ferahlatan meyvelerinden biri olan üzüm oldukça sağlıklı ve besleyici besinler arasında yer almaktadır. İçerisinde bulunan çekirdek genellikle çoğu insan tarafından sevilmez ve yenirken ağızdan çıkarılıp çöpe atılır. Fakat üzümün içerisinde bulunan ve genellikle tüketilmeyen çekirdeklerinin üzümden daha faydalı olduğunu biliyor muydunuz? Evet yanlış duymadınız! Birçok kişi tarafından sevilmeyen üzüm çekirdeğinin faydaları inanılmaz. Peki üzüm çekirdeğinin faydaları neler? Gelin birlikte öğrenelim.

KAN ŞEKERİNİ DÜZENLER

Siyah üzüm çekirdeği içerisinde bulunan antioksidan sayesinde ve doğal şekerle kan şekerinizin düzenlenmesine yardımcı olmaktadır. Kan şekerinizde hızlı değişimler yaşayan biriyseniz, dahası şeker hastasıysanız, siyah üzüm çekirdeği kan şekerinizin düzenlenmesine yardımcı olacaktır.

KİLO VERMEYE YARDIMCI OLUR

Üzüm çekirdeği aynı zamanda kilo vermenize de yardımcı olacak bir besindir. Sindirim ve boşaltım sistemine olan etkileri inanılmazdır. Vücudun asit dengesini sağlar ve, sinidirim problemi yaşıyorsanız giderilmesine yardımcı olur. Bağırsaklarınızın rahatlamasını sağlayacak üzüm çekirdeği cilt sağlığı içinde oldukça önemlidir. 

AKNE OLUŞUMU ENGELLER

Üzüm çekirdeğinin en büyük faydalarından biri de 3 haftalık düzeli tüketimde akneler üzerinde oluşturduğu etkidir. Cilt sağlığına olan yararları saymakla bitmeyen üzüm çekirdeği daha pürüzsüz bir cilde sahip olmanıza yardımcı olacaktır.Üzüm çekirdeği tüketimi saç dökülmesini de engellemektedir. Saçlarınızın ihtiyacı olan E vitamini üzüm çekirdeğinden alarak daha güçlü saçlara sahip olabilirsiniz. Zor uzayan saçlara sahipseniz, üzüm çekirdeğini tüketerek ya da üzüm çekirdeği yağı kullanarak daha hızlı uzamasını sağlayabilirsiniz.