20 Ağustos Pazar günü hava durumu nasıl? Türkiye, son yılların en sıcak yazını geçirirken, son günlerde bir nebze de olsa serinleyen hava vatandaşlara rahat bir nefes aldırdı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden (MGM) yapılan son değerlendirmelere göre ise birçok bölgede mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, bazı bölglerde ise sağanak yağış ile birlikte biraz düşecek.

Ülkemizin kuzeydoğu kesimleri ile Doğu Akdeniz’in iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyılarının iç kesimleri ile Antalya’nın batısının iç kesimleri ve Muğla’nın iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik olmayacağı, Marmara ve Kıyı Ege'de mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin 6 ila 9 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzey, yurdun güney ve doğu kesimlerinde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'da kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Marmara'da kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU

Ege Bölgesinde hava az bulutlu ve güneşli. Sıcaklık kıyıda 33-34 derecelerde ölçülüyor. İç kesimlere doğru sıcaklık yükseliyor, Denizli dolaylarında 40-41 derecelere çıkıyor.

Akdeniz Bölgesinde az bulutlu, güneşin görüldüğü bir hava var. Sıcaklık Antalya'da 31, Adana'da 37, Kahramanmaraş'ta 41, Hatay'da 36 derece ölçülüyor.

İç Anadolu Bölgesinde az bulutlu ve güneşli bir gökyüzü hakim. Sıcaklık bölgede genellikle 35 ile 40 derece arasında seyrediyor, doğu kesimlerde yer yer 35 derecenin altında kalıyor.

Karadeniz Bölgesinde parçalı ve az bulutlu bir hava var. Doğu kesimlerde zaman zaman sağanak yağışlar da etkili oluyor. Sıcaklık ise Bolu'da 34, Samsun'da 30, Trabzon'da 29 derece ölçülüyor.

Doğu Anadolu Bölgesinin kuzey kesimlerinde gök gürültülü sağanaklar etkili oluyor, sıcaklık ise 27-28 derecelerde ölçülüyor. Bölgenin batısında ise güneşli bir hava var, sıcaklık 36-37 derecelerde.

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde sıcak ve güneşli hava görülmeye devam ediyor. Bölgede sıcaklık 41-42 derecelerde seyrediyor. Bölge halkının güneş çarpmasına karşı tedbirli olmasında fayda var.