14 Mayıs'ta gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerine 7 gün kalırken, AK Parti Cumhur İttifakı tam kadro olarak Atatürk Havalimanı'nda miting için toplandı. 1 milyon katılımın hedeflendiği mitinge insan akını yaşandı. Mitinge 1 saat kala TRT Haber'de geçen bilgiye göre 1 milyon katılım hedefi aşıldı. Peki AK Parti Cumhur İttifakının Atatürk Havalimanı'nda düzenlene mitinge kaç kişi katıldı? AK Parti Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyük İstanbul mitinginde kaç kişi var?

AK Parti Cumhur İttifakının Atatürk Havalimanı'nda düzenlene mitinge kaç kişi katıldı? 14 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerine 1 hafta kalırken, AK Parti Cumhur İttifakı tam kadro olarak Büyük İstanbul mitingi için Atatürk Havalimanı'nda toplandı. Peki AK Parti Cumhur İttifakı mitingine kaç kişi katıldı? AK Parti Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyük İstanbul mitinginde kaç kişi vardı, kaç kişi katıldı?

ERDOĞAN MİTİNGE 16.00'DA KATILACAK
Bugün gerçekleştirilecek mitingde vatandaşların alana girişleri 12.00 itibarıyla başlayacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mitinge saat 16.00 itibarıyla katılması bekleniyor.

Vatandaşların 15 ayrı noktadan giriş yapılabileceği miting alanında, 12 bin 600 personelin görev alması beklenirken, 15 ayrı noktada otopark alanı yer alacak.

Teknik imkan ve özellikleriyle dünyadaki muadillerinden çok daha gelişmiş bir teknik altyapı ile hazırlanan miting alanı, 40 ayrı LED ekran üzerinden herkesin rahat bir şekilde izleyebileceği şekilde tasarlandı.

KOŞARAK GİRDİLER
Öte yandan AK Parti Büyük İstanbul Mitingi'nde kapıların açılmasının ardından vatandaşlar ellerinde bayrakla koşarak alana girdi.

HEDEF 1 MİLYON KATILIM
AK Parti İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe hazırlıklara ilişkin yaptığı açıklamada, "Hedef en az 1 milyon. 1 milyon İstanbullu kardeşimizle Atatürk Havalimanı'nda olacağız. Bizim kullanacağımız alan çok büyük bir alan." dedi.

16.00'da başlayacak miting için AK Parti İstanbul İl Başkanlığı bir ulaşım rehberi hazırladı. Milyonlara ev sahipliği yapması beklenen miting için vatandaşların alana rahatlıkla erişebilmesi adına ulaşım bilgisi paylaşıldı.

İSTANBUL'DAN 10 BİN OTOBÜS
İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İl Başkanlığımız, Yüzyılın Mitingi hedefiyle gerçekleştireceği Büyük İstanbul Mitingi için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Milyonlara ev sahipliği yapacak miting alanında hummalı çalışma sürerken vatandaşların alana rahatlıkla erişebilmesi için ulaşım rehberi yayınlandı.

MARMARAY İLE GELMEK İSTEYENLER:
Alana Marmaray ile gelmek isteyenler Yeşilyurt-Yeşilköy durağında inecek. Buradan miting alanına kısa aralıklarla sık sık ücretsiz ring seferleri yapılacak. Yenikapı-Atatürk Havalimanı Metro Hattı'nı tercih edecek olanlar, G-1 ve G-2 kapılarından yaya olarak miting alanına ulaşabilecek.

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi açılış programı nedeniyle aşağıdaki yollar sabah saat 07.00'den itibaren trafiğe kapatıldı:

Yeni Havalimanı Caddesi sahil istikameti İstanbul Fuar Merkezi-Dünya Ticaret Merkezi ayrımı,

Atatürk Havalimanı Yolu Ahtapot Kavşak Alt Geçidi VIP ayrımları-C kapısı ayrımlarından itibaren THY Kargo Terminali arası iki yönlü olarak,

Atatürk Havalimanı B kapısı giriş çıkışları,

Bakırköy Mimar Basri Mete Sokağı ile Metro İstasyon Sokağı Kavşağından Yeni Havalimanı Caddesi'ne bağlanan tali yol iki yönlü olarak,
Yeni Havalimanı Caddesi Gümrük Köprüsü girişleri trafiğe kapatılacak.