Yaz aylarının gelmesiyle birlikte bahçelerimiz, balkonlarımız, cam önlerimiz çiçeklerle dolmaya başladı. Çiçek bakanlar bilir ki meyve sineği de denilen minik sinekler oldukça can sıkıcıdır. Özellikle yeni toprak değişme işlemi sonrası bu sorunla sık karşılaşılır. Peki bitkilerin sineklenme sorununa nasıl bir çözüm bulabiliriz? İşte cevabı...

Bitkilerin sineklenme sorununa çözüm için; Kesilmiş limonun içine kuru karanfiller koyup saksının içine yerleştirin. Bir süre sonra o minik sineklerin çiçeklerinizi rahat bıraktığını göreceksiniz.

Uçuşan sinekleri engellemek için limon ve karanfil çözümüne altarnatif olarak Aspirinli su kürünü de deneyebilirsini. Aspirinli bir su hazırlayarak saksıdaki toprağa döktüğünüzde sineklenmeyi azaltmanız mümkündür.

ÇİÇEKLERDE SİNEKLENME NEDEN OLUR?

Saksıda, çiçeklerde sineklenme sorunu nedenleri;

Sineklenmenin en büyük nedenlerinden biri aşırı ve sık sulama. Toprağın kurumasına müsaade etmeden sürekli ıslak bırakılması minik sinekler için cezbedici bir ortam yaratır. Bu nedenle sulama periyotlarınızı iyi belirlemekte fayda var.
Ayrıca kalitesiz toprak seçimi de çiçeklerde sineklenmeye neden olur.

Sineklenmenin en büyük nedenlerinden biride uygulanan yanlış kürler. İç mekan bitkileriniz için püre şekline getirilmiş meyve sebze atıklarını kullanmanız sineklenmeyi arttıracaktır. Daha çok sıvı şekilde, süzülmüş olan kürleri kullanmanızda fayda var.

Yine ortam havasızsa ve düzenli havalandırılmıyorsa, bitki sık sulanmaya devam ediyorsa sineklerin oluşması için bir ortam hazırlamış olursunuz.