Cumhurbaşkanı seçimini ikinci tur kazanan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Külliyesi'nde "balkon konuşmasını" yapıyor. Erdoğan konuşmasına seçim şarkısını söyleyerek başladı. 

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle: 

- Gayriresmi sonuçlara göre, milletimiz cumhurbaşkanı görevini 5 yıllığına bizlere tebliğ etmiştir. Ülkeyi yönetme sorumluluğuna bizleri tekrar layık gören milletimin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum.

- Milletimizin her iradesi gibi bu sonucun da başımızın üstünde yeri vardır. Kazanan sadece biz değiliz. Kazanan Türkiye'dir, kazanan demokrasimizdir.

- Bugün kimse kaybetmemiştir, 85 milyonun tamamı kazanmıştır. Artık milli hedeflerimiz, milli hayallerimiz etrafında birleşme, bütünleşme vaktidir.

- Resmi rakam 320 bin kişi şu anda burada. Yolları söylemiyorum. Havalimanından buraya kadar yollar tıklım tıklımdı. Sizler Cumhur İttifakı'nı bu yolda yalnız bırakmadınız. Gece gündüz demeden yürüdük ve sizler bu görevi yine bizlere verdiniz. İnşallah Türkiye Yüzyılı'nı beraber inşa etmeye devam ediyoruz.

- İkinci tur seçimi milletimizin teveccühüyle tamamlamış bulunuyoruz. Önümüzdeki 5 yıl boyunca ülkeyi yönetme sorumluluğunu bir kez daha bize veren milletimize teşekkür ediyorum.

- Ben hesap uzmanı değilim. Ama hesap uzmanının hesabında galiba bir yanlışlık var.

AYRINTILAR GELİYOR...