Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra sözü çocuklara bırakarak, taleplerini dinledi. Çocukların özellikle enerji, teknoloji, bilim ve spor alanındaki talepleri dikkat çekti.

Bir çocuğun okulların bahçelerine basketbol ve voleybol sahaları yapılmasını talebini dikkatle dinleyen Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e talimatlar verdi.

Çocuklarla Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında renkli diyaloglar da yaşandı. Programa katılan bir çocuk Cumhurbaşkanı olması durumunda TFF Başkanı'nı değiştireceğini çünkü Fenerbahçe'nin hakemlerle sorunu olduğunu savundu.

Kabul sırasında bir çocuğun TCG Anadolu gemisinde seri üretime geçilmesi talebini dinleyen Erdoğan, "TCG Anadolu'yu İspanyollarla beraber yaptık. Şimdi onun bir büyüğünü inşallah yapacağız. Seri üretime geçmek kolay değil. Yanınıza muhakkak güçlü bir ortak alacaksınız. Onlarla beraber bunun yapımına geçeceksiniz. Bu bizim 5 yılımızı aldı. Ayın şeyi denizaltılarda da yaşıyoruz. Onları da yine yanımıza ortaklar alarak yapıyoruz. Bunun bir büyüğünü yapalım, inşallah gerisi gelir" diye konuştu.