Yeni asgari ücret belli oldu. Milyonların beklediği asgari ücret pazarlığında son toplantı bugün gerçekleşti. Toplantının ardından açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, işçi ve işveren taraflarının uzlaşmasıyla yeni asgari ücretin belirlendiğini açıkladı. Yılın ikinci yarısından itibaren net asgari ücret 11 bin 402 lira oldu.

ERGÜN ATALAY'DAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Asgari ücretin açıklanması sonrasında TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, "486 dolar oldu asgari ücret. Bu da mükemmel olmasa da Türkiye tarihinin en yüksek dolar ücreti" dedi. Atalay açıklamasını bitirdikten sonra bir muhabirin "Asgari ücret 500 doların altında kaldı" diye sorması üzerine, "Kızım 14'ün (14 binin) altında kaldı, Allah sana da kolaylık versin, yardımcın olsun Allah" dedi.

Atalay şunları ifade etti:

"Asgari ücret herkese hayırlı olsun! Bakan Bey ile görüşmüştük dün de Cumhurbaşkanımız ile görüştük. Enflasyon durmadığı sürece zammın bir anlamı yok. Yıllardır Türkiye'de yaşıyoruz, Türk Lirası olarak bakıyoruz. 486 dolar oldu asgari ücret. Bu da mükemmel olmasa da Türkiye tarihinin en yüksek dolar ücreti."