Fransa sokakları yangın yeri. 17 yaşındaki gencin polis kurşunuyla öldürülmesi sonucu binlerce gösterici sokağa taştı. Zaman zaman polisle karşı karşıya gelen protestocular Fransa’nın farklı noktalarındaki dükkanları yağmaladı. Park halindeki araçları, bazı evleri ve dükkanları da ateşe veren göstericilerin bu eylemine aşırı sağcı gruplar da tepki gösterdi. Sokağa çıkan aşırı sağcı grup ile eylemciler arasında tansiyon yükseldi. Polisin müdahalede bulunduğu eylemlerde binin üzerinde kişi gözaltına alındı.

TÜRKÇE UYARI: BURADAN ÇEKİLİN

Dünya kamuoyunun yakından takip ettiği Fransa’daki protestoları anlık olarak aktarmaya giden TRT Muhabiri Mustafa Seçen canlı yayın sırasında ilginç anlar yaşadı. Muhabir Seçen haberini aktardığı sırada bir polis memuru kendisini “Buradan çekilin” diyerek uyardı.

O POLİS ANKARALI ÇIKTI

TRT muhabiri Mustafa Seçen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Fransa polis teşkilatında görevli Ankara/Balâlı bir abimiz gece boyunca etrafımızda gezerek güvenliğimizi sağlamaya çalıştı. Biz çok başka bir milletiz" dedi.