Pegasus Havayolları'nın da yer aldığı Esas Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı, Yunanistan'ın Leros Adası'nda ağır bir deniz kazası geçirdi. Ali Sabancı yoğun bakıma alınıp entübe edildi. Vuslat Doğan Sabancı'nın da durumunun ağır olduğu belirtildi. Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı'nın kaza sonrası son görüntüleri yayınlandı. 

MARİNAYA GELİŞ GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Sabancı çifti, ilk müdahalenin ardından deniz ambulansı ile Bodrum'daki Turgutreis Marina'ya getirildi. Sağlık ekiplerince karşılanan Ali Sabancı, Bodrum Turgutreis Limanı'ndan hava ambulansı ile İstanbul'a, Amerikan Hastanesi'ne sevk edildi.

ALİ SABANCI VE VUSLAT DOĞAN SABANCINI NSAĞLIK DURUMU

Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı'nın sağlık durumu ile ilgili Esas Holding'ten yapılan açıklamada, "Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı’nın tüm operasyonları başarıyla sonuçlanmış olup, sağlık durumları daha da iyiye gitmektedir ve titizlikle takip edilmektedir. Kamuoyunun bilgisine sunar, geçmiş olsun dilekleri için teşekkürlerimizi iletiriz" ifadeleri yer aldı.

GÜLER SABANCI'DAN AÇIKLAMA

Sabancı ailesinden Güler Sabancı'nın ziyaret sonrası hastaneden ayrılacağı esnada gazetecilerin sağlık durumu ile ilgili sorusuna Güler Sabancı, "Çok şükür" şeklinde cevap verdi.

Yunanistan'ın Leros Adasında önceki gün tekne kazası geçiren Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı'nın İstanbul'daki özel bir hastanede tedavileri devam ediyor. Sabancı çiftini dün olduğu gibi bugün de birçok aile üyesi ve yakını ziyarete geldi. Güler Sabancı ve Sema Doğan hastaneye gelerek ziyarette bulundu. Ziyaret sonrası hastaneden ayrıldığı esnada Güler Sabancı'ya gazetecilerin sağlık durumları nasıl şeklinde sorusuna Güler Sabancı "Çok şükür" şeklinde cevap verdi.

ALİ SABANCI VE VUSLAT DOĞAN SABANCININ KAZA YAPTIĞI BOT BÖYLE PARÇALANMIŞ

Yunanistan'da yerel basında çıkan habere göre, gece yarısından kısa süre önce Leros ile Leipsos arasındaki deniz bölgesinde sürat teknesinin kayalıklara çarpması sonucu 7 kişi yaralandığı, ağır yaralanan 2 kişinin Leros Hastanesi'nde ameliyata alındığı ve yaralıların Türk vatandaşı olduğu belirtildi.

Yunan medyasında yer alan haberlerde Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinin yanı sıra çok sayıda gönüllünün de Sabancı ailesine yardım için harekete geçtiği belirtildi.

Haberde, “Kazanın ilk anından itibaren Sahil Güvenlik ekipleri hızlıca harekete geçti” denildi.

Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı'nın kaza yaptığı botun görüntüleri ortaya çıktı Video: Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı'nın kaza yaptığı botun görüntüleri ortaya çıktı