Hindistan cevizi nasıl açılır? Hindistan cevizi suyu, Hindistan cevizi tozu, Hindistan cevizi sütü nasıl yapılır? Tropikal meyve tutkunlarının en çok tercih ettiği Hindistan cevizinden neler yapılabilir? Hindistan cevizi lezzetli olmasının yanı sıra sağlığa olan birçok faydasıyla da biliniyor. Hem içinin beyaz kısmı hem suyu ayrı ayrı şifa depoluyor. 

Birçok faydası olan Hindistan cevizini tüketime hazır hale getirilmesi ise pek de kolay değil. Sert kabuğuyla sizi çileden çıkaran Hindistan cevizini kolayca açabilmeniz için videodaki yöntemi deneyebilirsiniz.

Hindistan cevizi sütü nasıl yapılır?

  • Blender içerisine 1 su bardağı kadar ceviz içini ekleyin. Ardından 600 ml. ...
  • Malzemeleri, hiçbir tortu kalmayıp pürüzsüz bir kıvama alana dek. karıştırın.
  • Hazırladığınız karışımı süzgeçten bir tahta kaşık yardımıyla iyice ezerek. süzün.
  • Ceviz sütünüz hazır, dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hindistan cevizi tozu nasıl yapılır? 

Hindistan cevizi tozu elde etmek için bir süpermarketten aldığınız Hindistan cevizlerini robottan geçirerek toz haline getirebilirsiniz. Bu şekilde hazırladığınız tozu çorbalarınızda, tatlılarınızda, hamur işlerinizde ve bebeğiniz için hazırladığınız muhallebilerde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Hint cevizi neye iyi gelir?

Düzenli tüketimi ile migren, mide şişkinliği ve hazımsızlığı, cilt sorunları, ağız ve diş eti hastalıkları, sindirim sistemi düzensizliği gibi rahatsızlıkların giderilmesine katkı sağlar. Zengin lif kaynağı sayesinde kabızlık şikayeti yaşayan kişilerin sorunlarının çözülmesinde etkilidir.

Hindistan cevizi seçiminde nelere dikkat edilmelidir? 

Hindistan cevizi seçmenin gayet basit ve tek bir yolu var. Hindistan cevizi satın alırken meyvenin özellikle kara delikleri olan kısmını koklayın eğer ekşimiş ve bozuk bir koku alıyorsanız onu almayın.

Hindistan cevizi ne vitamini var?

Hindistan cevizi bütün amino asitleri içeren yüksek kalitede protein içeriğine sahiptir. Potasyum, sodyum, magnezyum, ve kükürt açısından da zengin bir besindir. Kurutulmuş hindistan cevizinin enerji değerleri oldukça yüksektir.