Sosyal medyada gündem olan ve Sultangazi'de çekilen görüntüler tartışmaları beraberinde getirdi. İş yeri sahibinin ekmek almaya gelip fırında "Reis" diye bağıran çocuğa hakaret ettiği iddiası tepki topladı.

Görüntülerde bir büyüğün fırına girip sahibine "Ağabey bir şey soracağım. Az evvel bu çocuk buraya ekmek almaya geldi, sen de 'İtlere ekmek satmıyoruz' demişsin" dediği duyuluyor.

"Köpeklere ekmek satmıyoruz"

Videonun devamında fırın sahibiyle konuşan kişi arasındaki diyalog şöyle gelişiyor:

+Köpeklere ekmek satmıyoruz.
-Niye abi, bu çocuk köpek mi?
+Yok. Niye 'reis' diye bağırıyor?
-Abi bağırabilir, herkesin bir sevdiği var.
+Bağıramaz abi. Gitsin başka yerde bağırsın.
-O zaman buradakilerin hepsi köpek.
+Burada bağıramaz abi, dışarısı beni ilgilendirmiyor. Benim mekanımda kimse bağıramaz.

Görüntülerin devamında ise bıçağını alan fırın sahibi "Hadi dışarı" derken karşısındakilerden birinin ise "Seni dava etmeyen en adi ş....." dediği duyuluyor.

Dükkan mühürlendi

Olayın cep telefonu kamerası görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından Sultangazi Belediyesi harekete geçti. Dükkan zabıta ekipleri tarafından mühürlenerek, şahsın işyeri açma ve çalışma ruhsatı iptal edildi. Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Artık eski Türkiye yok. Hak ve özgürlüklerinin sadece kendileri için geçerli olduğuna inanan, kendileri gibi düşünmeyenleri ötekileştiren ve hatta hakaret eden kara zihniyetin bir tezahürü ile karşı karşıya kalan kardeşlerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Son derece demokratik ve katılımcı bir seçimin sonucuna tahammül edemeyen ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a oy veren seçmenlere hakaret eden şahsın bulunduğu işletme ile ilgili tutanak tutulmuş ve bilahare bu işyeri mühürlenerek , işyeri açma ve çalışma ruhsatı iptal edilmiştir" dedi.