Geçtiğimiz yıl eylül ayında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında başlayan polemik, ilk olarak mülteciler krizi ile patlak vermişti.

Partisi'nin kurulduğu ilk günlerde mültecilere yönelik sert ifadeleri ile gündeme gelen Özdağ'a İçişleri Bakanı Soylu'dan tepki de gecikmemişti. 

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya seslenerek, "Seni son kez uyarıyorum Süleyman! Senin fonladığın sözde psikolojik harpçılar bir daha ahlaksız iftiralarla saldırırlarsa ben senin gibi Twitter'da kimsesiz hesaplar üzerinden onların arkasına saklanıp iftira atmam. Basın toplantısı düzenlerim, bana atmış olduğun iftiraların hepsini kamuoyuna gösteririm, onun karşısında da gerçekleri sansürsüz anlatırım" ifadelerini kullanmış, hemen ardından da Süleyman Soylu ile yaptıkları telefon görüşmesinde karşılıklı küfürleştiklerini ifade etmişti. 

TBMM Dikmen Kapısı önünden İçişleri Bakanlığı’na yürümesi yasaklanan Özdağ'ın gündeme damga vuran sözleri ise; “Beni aileme küfretmek senin haddine mi? Korkak herif, korkak Süleyman, çık karşıma, sen don lastiği satarken ben akademide polis kardeşlerime ders veriyordum. Türkiye tarihinin en büyük kriminalisin. Geliyorum Süleyman bekle! Senden korkan senin gibi olsun, sen kriminal bir adamsın. Bu görevin bittiği zaman sen tutuklanacaksın kardeşim. Bunun sen de farkındasın. Sen cumhuriyet tarihinin en büyük kriminalisin. Bundan sonra seninle Süleyman bu iş ikimizden birisi ölene kadar devam edecek. Ya sen özür dilersin milletin önünde ya da bu kavga sonuna kadar devam eder. Ama provokasyonları hiç deneme, her provokasyon girişimini ağzından içeri tıkarım senin” olmuştu. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ümit Özdağ’ın ‘telefonda küfürleşme’ iddialarına ilişkin, “Ben operasyon çocuğu derken kimin operasyon çocuğu olduğu apaçık ortadadır. Amerika'nın aparatıdır bunlar” ifadelerini kullanmıştı. 

İÇİŞLERİ BAKANI MI OLUYOR?

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri öncesinde destek konusunda Millet İttifakı adayı ve CHP Genel Başaknı Kılıçdaroğlu ile anlaşan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan dikkat çeken paylaşım geldi. 

CHP Gençlik Kolları üyesi kişilerin duvarlara “Suriyeliler gidecek” yazıları yazdığı öne sürülen bir videoyu alıntılayan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Twitter hesabından şu paylaşımı yaptı:
“Öncelikle elinize sağlık gençler. Size Zafer Partisi'ndeki şablonları da verelim. Ve söz ben İçişleri Bakanı olarak yollayacağım. Ancak sadece Suriyeliler değil Türkiye'yi dünyanın lunaparkı zanneden, kadınlarımıza cariye muamelesi yapan, sokaklarımızı uyuşturucu cennetine çeviren, selefi cihatçı örgütlenme yapan ve yılda 11 milyar dolarımızı yiyen herkes gidecek. Bugün saat 11.00'i bekleyin.”

İki lider bugün Zafer Partisi önünde düzenledikleri basın toplantısında ise olumlu mesajlar vererek, anlaşmaya varıldığını resmen duyurdu.