YouTube fenomeni Merve Veziroğlu evli olduğu Yunus Yıldırım tarafından defalarca bıçaklanarak, öldürülmeye çalışılmıştı. Merve Veziroğlu, yaşadığı süreci tüm detaylarıyla çektiği Youtube videosunda anlattı. Uzun süredir hem psikolojik hem de fiziksel şiddete maruz kaldığını dile getiren Veziroğlu, haberlerde yazılanlardan çok daha fazla yara aldığını söyledi. Yunus Yıldırım'ın kendisine "Sen bugün öleceksin ve senin ölümün bütün kadınlara ibret olacak. Birkaç ay yatar çıkarım, sonra yoluma bakarım, sana da zarar veririm, başka kadınlara da zarar veririm" diyecek kadar gözünü kararttığını söyleyen Veziroğlu, " Benim ve benim gibi olan kadınların sesini duyurabilmek için, adaletle bu insanlara cevap verebilmek için gücümüzü ortaya koyalım" dedi.

"HABERLERDE YAZILANLARDAN ÇOK DAHA FAZLASI"

Merve Veziroğlu, son Youtube videosunda, çok uzun süredir fiziksel şiddetin yanı sıra psikolojik şiddette de maruz kaldığını, haberlerde çıktığı gibi bir "ihanet" olayı yaşanmadığını ve aralarında bir tartışma geçmediğini aktardı.

Evli olduğu Yıldırım'ın uzun süredir yaşadığı öfke kontrol probleminin ayrıntılarını anlatan Veziroğlu, kendisini öldürmeye teşebbüs edildiği gün aldığı yaraların hastanede yattığı süreçte haberlerde yazılanlardan çok daha fazlası olduğunu dile getirdi.  Veziroğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

"Ben vücudumda ne olduğunu henüz anlayamadan büyük bir hızla paylaşımlar yapılmış. Ancak orada da eksik bahsedilmiş. Maalesef benim 37 hayati toplam 58 kesik var vücudumda. Kaburgam kırıldı, akciğerim söndü, karaciğerim hasar aldı. Sağ elim uzun bir süre kullanamayacağım hale geldi. Boynumda 20 küsür kesik var. Yoğun bakım, hastane yatışı ve ameliyat sonrası mucizevi bir şekilde hayatta kaldım. Hayatta kaldım ama hâlâ eski halime dönebilmek için mesai harcamak zorundayım."

"EN FAZLA UZAKLAŞTIRMA ALIRSIN" DİYEREK TEHDİT ETTİ

Veziroğlu'nun açıklamalarında en çok dikkat çeken ayrıntı ise Yıldırım'ın kendisini tehdit ederken söylediği sözler oldu:

"Defalarca onun yanında olmak istemediğimi boşanmak istediğimi söyledim. Kendimi öldüreceğim diyordu mesela bana. 'Ben seninle maksimum kağıt üzerinde boşanırım. Giderim, bir beş ay kendimi unuttururum. Geri döndüğümde de seni temizlerim' diyordu.  Dedi ki 'Ben şu anda seni tehdit ediyorum ama beni içeri attıramazsın'. Çünkü bunu topluma açık yerlerde yapmıyordu. 'İspat edemezsin, en fazla uzaklaştırma alırsın. Aldığın uzaklaştırma da hiçbir işe yaramaz. Bütün kadın cinayetlerinde herkes uzaklaştırma almış oluyor zaten' Bunları bana o söylüyor."

"SENİN ÖLÜMÜN BÜTÜN KADINLARA İBRET OLACAK"

Olay gününde medyada çıkan haberlerin aksine aralarında bir tartışma yaşanmadığının altını çizen Veziroğlu evli olduğu kişinin kendisini, kahvaltı hazırlamak için kullandığı bıçakla, yatak odasına çekrerek planlı bir şekilde öldürme teşebbüsünde bulunduğunu aktardı. Bu sırada Yılmaz'ın "Sen bugün öleceksin ve senin ölümün bütün kadınlara ibret olacak" dediğini kaydeden Veziroğlu, bundan sonraki süreç için ise şu sözleri sarf etti:

"En ağır cezayı alması için hukuksal olarak biz yollarımızı arayacağız. Ama sosyal medyada da sesimizi duyurmak için sizlerden destek istiyorum. Ama sonrasında onun da hayal ettiği gibi 'birkaç ay yatar çıkarım, sonra yoluma bakarım, sana da zarar veririm, başka kadınlara da zarar veririm' tavrını yaşamaması gerekiyor. O yüzden zararlı insanların dışarıda olmaması gerekiyor. Bu ikinci şansım. Bir merhametsizin, bir gaddarın elinde yok olsun istemiyorum. Benim ve benim gibi olan kadınların sesini duyurabilmek için, adaletle bu insanlara cevap verebilmek için gücümüzü ortaya koyalım. Kadınlar daha fazla korunmalı. Bu tarz cinayet işleyen, cinayete teşebbüs eden bütün insanlar ağır cezalar almalı. Benim gibi şiddet gören bütün kadınlar adına bizim yanımızda olun, bize destek olun."